Sport
SLAVONSKI PREMIJERLIGAŠI ODIGRALI MEĐUSOBNI SUSRET

Eklić: U ovoj smo utakmici najbolje vidjeli i osjetili kako to izgledaju "veliki dečki"
Objavljeno 8. kolovoza, 2022.

Odradili su slavonski klubovi koji će predstojeće sezone igrati u rukometnoj Paket24 Premijer ligi međusobnu utakmicu. Vjerujemo i nadamo se da će to postati i tradicija. Prva utakmica sezone i Slavonci međusobno.



Značilo bi to dugovječnost Osijeka, koji se nakon 12 godina vratio u elitu, u Premijer ligi. Dakako, i dalje stabilnost NEXE-a, koji je u ovoj utakmici opravdao status favorita te uvjerljivo svladao goste iz Osijeka. Ništa ta utakmica još ne pokazuje nijednoj momčadi ni treneru. NEXE-u nije poslužila za "bildanje mišića", a osječkom treneru, inače bivšem igraču i treneru u mlađim uzrastima našičkog kluba, Damiru Ekliću ne daje još nikakve razloge za zabrinutost. Štoviše, ako u prvom poluvremenu njegova momčad od sudionika eminentnog kluba u europskim natjecanjima gubi sa samo četiri razlike, to može biti znak samo da je na dobrom putu. I trener Osječana vjeruje kako mu je momčad na dobrom putu.

- Upravo tako. Mislim da smo pokazali da smo na dobrom putu da budemo prava ekipa. Odigrali smo protiv uglednog suparnika. Nama je ovo poslužilo vidjeti izbliza kako izgledaju "veliki dečki", sudionici Final foura EHF Europske lige - rekao je EKlić, a čini se da se i treneru NEXE-a Branku Tamšeu svidio izgled osječke momčadi.

- Pokazali su da zaslužuju biti premijerligaš i ja im čestitam na ulasku. Nama je ova utakmica dobro došla da nakon nekoliko dana priprema odigramo jednu prijateljsku utakmicu i malo rasteretimo dečke. Odigrali su svi koji su bili u rosteru, dobro smo se rastrčali, bitno da se nitko nije ozlijedio i sada možemo krenuti u sljedeću fazu priprema - poručio je Tamše.

NEXE će sljedeću fazu odigrati u "njegovoj kući", u slovenskom Velenju, kamo će se zaputiti već danas. U "deželi" je dogovoreno pet utakmica (Krka, Trimo Trebnje, Dobrogea Sud Constanta, Slovenj Gradec i Sviš). Iz Slovenije će "gromovi" prema Sarajevu, gdje će 20. i 21. kolovoza nastupiti na pripremnom turniru. Iz glavnog grada BiH potom će prema glavnom gradu Sjeverne Makedonije, Skopju, gdje će 23. kolovoza odigrati četvrtfinalni susret SEHA – Gazprom lige protiv Vardara 1961. Osječani će još neko vrijeme pripreme odrađivati u Osijeku. Sljedeće subote (13. kolovoza) u Zrinjevcu će ugostiti dojučerašnjeg premijerligaša Spačvu-Vinkovci, koje s klupe vodi dojučerašnji Osijekov prvotimac Marin Jurić. Slijedi turnir u Osijeku, a potom turniri u Kutini i Visokom (BiH). Ukupno je planirano da Osječani, do početka prvenstva, odigraju devet utakmica. K.Lacković
NEXE *40 (16)

OSIJEK *19 (12)

NAŠICE - ŠSD OŠ kralja Tomislava Suci: Ivan Jukić i Luka Stojnović (Osijek)

NEXE: Kuzmanović, Račić 4, Bakić 2, Mileta 3, Vejin, Sršen 3, Radovanović, Jelinić 2, Manci Mičević 2, Blažević 1, Velkavrh 1, Severec 3, Godec 3, Moslavac 4, Kević 2, Tomić, Javorček 2, Melić 4, Markušić 1 i Pribetić 3

OSIJEK: Vujović, Medić, Andrašić, Barišić 1, Zrno 1, Vuković, Čičak 1, Ninaj 1, Mrvaljević 1, Carević, Mandarić 1, Grizelj 3, Dominić 1, Purić 3, Bolanča, Kuzma, Novoklet, Radović 4, Begović 1 i Lukac 1.

SEDMERCI: NEXE: 4(3), RK Osijek 6(4); ISKLJUČENJA: NEXE 4 minuta (Sršen 2, Tomić 2); Osijek 12 minuta (Zrno 2, Čičak 2, Mandarić 2+2+2, Kuzma 2)

Najčitanije iz rubrike