Osijek
OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA:

Ivanovac će dobiti školsku dvoranu
Objavljeno 8. kolovoza, 2022.
Područna škola Ivanovac nema sportsku dvoranu te nedostaju kvalitetni uvjeti za realizaciju nastave tjelesne i zdravstvene kulture, odnosno nema uvjeta za provođenje nastave sukladno predmetnom kurikulumu unutar školske zgrade tijekom zimskih mjeseci, navodi se na internetskoj stranici Osječko-baranjske županije. Rekonstrukcijom i dogradnjom omogućuje se poboljšanje učeničkog standarda osiguravanjem prostora više namjena.

"Višenamjenska učionica - dvorana značajna je kako za učenike, tako i za sve mještane kao prostor održavanja športskih, kulturno-zabavnih i drugih manifestacija. Osječko-baranjska županija stoga je pokrenula projekt izgradnje nove višenamjenske učionice - dvorane ukupne površine 282 četvorna metra. Za projektnu dokumentaciju ishođena je građevinska dozvola 17. svibnja 2022. godine. Potpisan je ugovor za izvođenje radova s tvrtkom Planum građenje d.o.o. Vukovar vrijedan 3.218.113,06 kuna s rokom gradnje 270 dana od uvođenja u posao. Planirani završetak gradnje je kraj studenoga 2022. godine. Procijenjena vrijednost opreme iznosi 331.752,50 kuna te je u planu pokretanje javne nabave za istu. Višenamjensku učionicu - dvoranu povezanu toplom vezom sa školskom zgradom će koristiti 58 učenika Područne škole Ivanovac", navodi se u priopćenju Županije.

Ovaj projekt proveden je uz financijski doprinos Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a ukupna vrijednost investicije je 3.549.865,56 kuna, a partner Osječko-baranjskoj županiji je Općina Antunovac.

Mario Mihaljević
Možda ste propustili...

VELIKI PLANOVI U MJESNOM ODBORU TENJA

Školi devet novih učionica

NACIONALNI KVIZ

Čitanjem do nagrade

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ZAGUŠENO RASKRIŽJE GUNDULIĆEVE I ŽUPANIJSKE

Građani: Gdje je policija?

2

MEĐUNARODNI DAN RIJEKE DRAVE

Drava je u dobrom ekološkom stanju

3

Komunikacijski cafe u Trici