Sport
DRŽAVNA ZAVRŠNICA TELEMACH DANA SPORTA

Medalje i nagrade: Isplatilo se biti dio sjajne priče u Rijeci
Objavljeno 8. kolovoza, 2022.
Na velikoj i sjajno organiziranoj završnici u Rijeci zlatom se okitila Čepinčanka Lana Barišić i Jakov Bezak iz Virovitice

Studenti su trenutačno kod svoje kuće, ali u njihovu naselju na riječkom Trsatu bilo je živo, bučno, veselo i zanimljivo. Studentsko naselje pretvorilo se u veliku sportsku pozornicu za mlade, jer je u njemu održana državna završnica Telemach Dana sporta, za djevojčice i dječake 2013. godišta i mlađe te 2011. i mlađe, koji su se nadmetali za naslov prvaka Hrvatske u graničaru i atletici.



Gdje su nadareni sportaši, tu su i mladi Slavonci, pa je i ovaj put jedna medalja stigla na istok države. Prvaci u graničaru su ekipe Vatreni zmajčeki iz Preloga i Gromovi iz Petrinje, a na Trsatu su najbrže trčali Ella Sever (Koprivnica), Jakov Bezak (Virovitica), Lana Barišić (Čepin) i Patrik Tošić (Zagreb). U Osijek, točnije Čepin, stiglo je zlato nakon što je Lana pomela konkurenciju u uzrastu 2011. godište i mlađi. Medalje su najboljima dodijelili Izabela Barišić, savjetnica za programe sporta, Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke, Tomislav Gudić, direktor natjecanja Plazma Sportskih igara mladih, i Ana Milićević, direktorica marketinga Telemach Hrvatska, koja je za sve dobitnike donijela i vrijedne nagrade: Lenovo tablete i Huawei pametne narukvice. Doista se isplatilo otići u Rijeku i pobijediti.

- Sjajno je bilo vidjeti ovu atmosferu i energiju kod mladih koji se natječu i koji navijaju. Telemach je doista ponosan sponzor ove manifestacije kojom potičemo sportske vrijednosti, fair play, druženje i rekreaciju, što nam je osobito bilo važno nakon dvije pandemijske godine - istaknula je Ana Milićević.

Pobjednici u graničaru plasirali su se na Međunarodnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih, kao i tri prvoplasirana atletičara i atletičarke u oba uzrasta, koja će se održati od 16. do 20. kolovoza u Splitu.

Inače, Telemach Dan sporta je sportsko-edukativni događaj koji je ove godine gostovao u 26 hrvatskih gradova i okupio čak 31.000 sudionika. To su sportske igre koje promiču suradnju, toleranciju i druženje, a natjecanja su u drugom planu.

- Globalni problem nedovoljne fizičke aktivnosti djece dodatno je uzeo maha zbog pandemije, pa je više nego ikada prije djecu i mlade potrebno poticati na bavljenje sportom. Osim dobrobiti za njihovo fizičko zdravlje, kretanje i aktivan način života pridonose boljem mentalnom zdravlju i izgradnji društvenih vještina, pa smo u Telemachu ponosni što smo drugu godinu zaredom dio ove najveće amaterske sportske manifestacije u Europi - poručili su iz Telemacha Hrvatska.

U svim gradovima u sklopu Telemach Dana sporta bilo je sporta, ali i edukacije, recimo o važnosti pravilnog ponašanja u prometu. U suradnji s Ministarsvom unutarnjih poslova, dugogodišnjim partnerom Plazma SIM, provode se edukativni programi nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

Plazma Sportske igre mladih i ove su godine najveća sportska amaterska manifestacija u Europi, a svoj veliki završetak imat će 19. kolovoza na splitskoj rivi.

Ivana Liović
Možda ste propustili...

HRVATSKA FUTSAL REPREZENTACIJA IGRA ZA ODLAZAK NA SP

Idemo se plasirati u Uzbekistan!

GRANIČNA POLICIJA NA OPREZU

Kohorta ne ide u Split, posebice ne u Mostar

Najčitanije iz rubrike