Sport
DRŽAVNA ZAVRŠNICA TELEMACH DANA SPORTA

Medalje i nagrade: Isplatilo se biti dio sjajne priče u Rijeci
Objavljeno 8. kolovoza, 2022.
Na velikoj i sjajno organiziranoj završnici u Rijeci zlatom se okitila Čepinčanka Lana Barišić i Jakov Bezak iz Virovitice

Studenti su trenutačno kod svoje kuće, ali u njihovu naselju na riječkom Trsatu bilo je živo, bučno, veselo i zanimljivo. Studentsko naselje pretvorilo se u veliku sportsku pozornicu za mlade, jer je u njemu održana državna završnica Telemach Dana sporta, za djevojčice i dječake 2013. godišta i mlađe te 2011. i mlađe, koji su se nadmetali za naslov prvaka Hrvatske u graničaru i atletici.Gdje su nadareni sportaši, tu su i mladi Slavonci, pa je i ovaj put jedna medalja stigla na istok države. Prvaci u graničaru su ekipe Vatreni zmajčeki iz Preloga i Gromovi iz Petrinje, a na Trsatu su najbrže trčali Ella Sever (Koprivnica), Jakov Bezak (Virovitica), Lana Barišić (Čepin) i Patrik Tošić (Zagreb). U Osijek, točnije Čepin, stiglo je zlato nakon što je Lana pomela konkurenciju u uzrastu 2011. godište i mlađi. Medalje su najboljima dodijelili Izabela Barišić, savjetnica za programe sporta, Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke, Tomislav Gudić, direktor natjecanja Plazma Sportskih igara mladih, i Ana Milićević, direktorica marketinga Telemach Hrvatska, koja je za sve dobitnike donijela i vrijedne nagrade: Lenovo tablete i Huawei pametne narukvice. Doista se isplatilo otići u Rijeku i pobijediti.

- Sjajno je bilo vidjeti ovu atmosferu i energiju kod mladih koji se natječu i koji navijaju. Telemach je doista ponosan sponzor ove manifestacije kojom potičemo sportske vrijednosti, fair play, druženje i rekreaciju, što nam je osobito bilo važno nakon dvije pandemijske godine - istaknula je Ana Milićević.

Pobjednici u graničaru plasirali su se na Međunarodnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih, kao i tri prvoplasirana atletičara i atletičarke u oba uzrasta, koja će se održati od 16. do 20. kolovoza u Splitu.

Inače, Telemach Dan sporta je sportsko-edukativni događaj koji je ove godine gostovao u 26 hrvatskih gradova i okupio čak 31.000 sudionika. To su sportske igre koje promiču suradnju, toleranciju i druženje, a natjecanja su u drugom planu.

- Globalni problem nedovoljne fizičke aktivnosti djece dodatno je uzeo maha zbog pandemije, pa je više nego ikada prije djecu i mlade potrebno poticati na bavljenje sportom. Osim dobrobiti za njihovo fizičko zdravlje, kretanje i aktivan način života pridonose boljem mentalnom zdravlju i izgradnji društvenih vještina, pa smo u Telemachu ponosni što smo drugu godinu zaredom dio ove najveće amaterske sportske manifestacije u Europi - poručili su iz Telemacha Hrvatska.

U svim gradovima u sklopu Telemach Dana sporta bilo je sporta, ali i edukacije, recimo o važnosti pravilnog ponašanja u prometu. U suradnji s Ministarsvom unutarnjih poslova, dugogodišnjim partnerom Plazma SIM, provode se edukativni programi nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

Plazma Sportske igre mladih i ove su godine najveća sportska amaterska manifestacija u Europi, a svoj veliki završetak imat će 19. kolovoza na splitskoj rivi.

Ivana Liović
Možda ste propustili...

IZBORNIK AKTUALNOG EUROPSKOG NOGOMETNOG PRVAKA ITALIJE

Mancini ponovno ima problema

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana