Regija
JUBILARNO, 40. NATJECANJE

U gađanju glinenih golubova ogledalo se petnaest timova
Objavljeno 8. kolovoza, 2022.
To je cjelodnevno natjecanje u lovnom streljaštvu u disciplini trap, tj. gađanje letećih meta
IVANOVCI ĐAKOVAČKI



U okviru višetjednog programa Đakovačkog ljeta 2022., u Ivanovcima Đakovačkim u nedjelju, 7. kolovoza, održano je cjelodnevno natjecanje u lovnom streljaštvu u disciplini trap, drugim riječima gađanje letećih meta - glinenih golubova.



Ovo tradicionalno natjecanje organizirala je Lovačka udruga "Garav dol" iz Ivanovaca Đakovačkih na njezinom strelištu. Okupio se ondje velik broj zaljubljenika u lovstvo, ali i slavonsku gastronomiju, dok je u natjecanju sudjelovalo petnaest ekipa. Ovo je, kako pojašnjava predsjednik Lovačke udruge "Garav Dol" Miroslav Drenjančević, jubilarno, 40. natjecanje u gađanju glinenih golubova. Na strelištu su se ogledale ekipe "Jarebica" Vrpolje, "Jelen" Đakovo, "Vidra" Čaglin, "Srnjak" Rastovac I i II, "Baranjac" Kneževi Vinogradi, potom Lacići, Kešinci s dvije ekipe, Široko Polje, "Jastreb" Piškorevci, "Fazan" Đurđanci, "Fazan" Satnica Đakovačka, "Zokovica" Tomašanci te zadnja ekipa domaćina, LU "Garav dol" iz prigradskih Ivanovaca Đakovačkih. Pucala se prva serija, nakon koje je išla druga, potom pojedinačna disciplina i fair play.

Uz dobru trpezu, čobanac za doručak i druga jela, u Ivanovcima Đakovačkim u nedjelju su cijeli dan uživali natjecatelji, ali i drugi posjetitelji. Natjecatelje je posjetio i okupljene pozdravio zamjenik đakovačkog gradonačelnika Antun Galić.

Program Đakovačkog ljeta 2022., u nedjelju poslijepodne, nastavljen je u također prigradskom Širokom Polju gdje je, s početkom u 16 sati, održan Memorijalni nogometni turnir "Jozo i Pero Janković". Turnir je održan na nogometnom igralištu mjesnog Nogometnog kluba "Hajduk".

Suzana Župan
Najčitanije iz rubrike