Regija
MEMORIJALNI MARATON ČAVOGLAVE – KNIN

Osmi su puta trčali 36
kilometara za branitelje
Objavljeno 7. kolovoza, 2022.
Pokrovitelj maratona Glasnika istine i prijatelja bilo je Ministarstvo hrvatskih branitelja

U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 27. obljetnice VRO „Oluja“, Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije Glasnici istine pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja po osmi puta organizirala je 36 kilometara dugi memorijalni maraton Čavoglave – Knin.

Nakon trodnevnog 467 kilometara dugog bicikliranja od Voćina do Knina, u tom su maratonu sudjelovali „glasnici“ Pavo Tutenov i Mario Kovač, a trčali su i članovi udruge Glasnici istine Goran Draksler i Robert Knapić. Pridruži su im se prijatelji udruge iz splitskog Maraton-kluba Marjan Klara Pavičić, Suzana Kasap, Jakov Teklić te Pjera i Marin Šušnjar, a uz njih sudjelovali su još i član Udruge maratonaca Sisačko-moslavačke županije „Heroji ne umiru“ Srećko Zaplatić iz Gornje Gračenice te Dragan Romić iz Briševa kod Zadra. Logistička podrška maratoncima bili su članovi biciklističke ekipe Virovitičko-podravske županije VBR Martin Bišćan i Mato Bubaš, koji su od 2. do 4. kolovoza s Tutenovim i Kovačem odvozili biciklistički maraton od Voćina do Knina.


Pozdravne riječi svim sudionicima memorijalnog maratona na startu uputili su predsjednik Glasnika istine Pavo Tutenov i predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDR-e Virovitičko-podravske županije i predsjednik Odbora za branitelje VPŽ Mato Bubaš, a samo stotinjak metara nakon starta maratonci su zastali ispred kuće Marka Perkovića Thompsona kako bi skupnom fotografijom poslali poruku podrške Marku i njegovoj obitelji u što skorijem ozdravljenju sina Ante Mihaela.


Ispred spomen-obilježja na gradskom trgu u Kninu, što je i bilo ciljno odredište maratonaca, sudionike ovoga memorijalnog maratona pozdravili su mnogobrojni hrvatski branitelji i gosti na obilježavanju 27. obljetnice VRO Oluja, a maratonce su dočekali državni tajnik Ministarstva hrvatskih branitelja Špiro Janović, zamjenik gradonačelnika Slatine Ilija Nikolić te načelnik policijske uprave Virovitičko-podravske županije Siniša Knežević.
Zajedničkim polaganjem upaljenih svijeća ispred spomen-obilježja u Kninu maratonci trkači i biciklisti odali su dužnu počast svim poginulim hrvatskim braniteljima u VRO Oluja. Oni su naglasili kako je ova sportska žrtva najmanje što mogu učiniti kako se ne bi zaboravili poginuli hrvatski branitelji, kao i slavni dani hrvatske povijesti iz Domovinskog rata.
Uz izraze divljenja na ovakvom pothvatu po iznimno visokim temperaturama zraka, državni tajnik Ministarstva hrvatskih branitelja Špiro Janović  čestitao je sudionicima 8. memorijalnog maratona Čavoglave – Knin te i nadalje obećao podršku Ministarstva hrvatskih branitelja aktivnostima virovitičko-podravskih maratonaca.


„Glasnici istine zahvaljuju svima koji su pomogli u realizaciji ovoga memorijalnog maratona, počev od saborske zastupnice Vesne Bedeković, koja nas zbog obveza nije mogla dočekati na ciljnom odredištu ali je zato iskazala podršku u zajedničkom druženju prije i poslije memorijalnog maratona u Kninu. Zahvaljujemo i Športskoj zajednici Virovitičko-podravske županije, članovima biciklističke ekipe VBR , dogradonačelniku Slatine Iliji Nikoliću, načelniku Policijske uprave VPŽ Siniši Kneževiću te obitelji Medved iz Kozica, Daliboru, Ivani i Matijasu, kao i dugogodišnjem prijatelju Glasnika istine Siniši Medvedu iz Zemunika Donjeg, koji su nas srdačno dočekali u Kninu,“ rekao je predsjednik Glasnika istine Pavo Tutenov.

Petar Žarković

Možda ste propustili...

NA TRGU U SREDIŠTU NAŠICA

Škola je predstavila strukovna zanimanja

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

Najčitanije iz rubrike