Sport
TENIS

Montreal bez Đokovića, ali i Rafe Nadala
Objavljeno 6. kolovoza, 2022.
Španjolski tenisač Rafael Nadal odustao je od nastupa na ATP turniru u Montrealu zbog problema s ozljedom trbušnog zida. Vlasnik rekordna 22 Grand Slam naslova zbog iste je ozljede bio prisiljen predati polufinale Wimbledona prošlog mjeseca, a sada je iz Španjolske poručio kako ne može u Ameriku jer još ga uvijek boli.

- Već neko vrijeme vježbam bez servisa i sve je prolazilo dobro. Servise sam počeo trenirati prije četiri dana, međutim u četvrtak sam osjetio laganu smetnju u trbuhu - poručio je 36-godišnji Nadal, koji je pet puta slavio na turniru u Montrealu, koji počinje u ponedjeljak.

- Jako sam tužan što nisam otputovao u Montreal i igrao turnir koji sam osvojio pet puta. Međutim, u ovom trenutku moram biti mudar i razmišljati samo o svom zdravlju - dodao je Španjolac.

Nadal će se pokušati oporaviti i pripremiti za posljednji Grand Slam sezone, na kojem bi, unatoč problemima, ponovno bio jedan od kandidata za naslov. US Open se u New Yorku igra od 29. kolovoza do 11. rujna, a unatoč pritiscima sa svih strana teško je na njemu očekivati srpskog tenisača Novaka Đokovića. Naime, Amerikanci brane ulazak u svoju zemlju ljudima koji se nisu cijepili protiv COVID-19, a Srbin je protivnik cjepiva, zato je i na početku godine izazvao kaos u Melbourneu uoči Australian Opena. Đoković naravno ne igra ni na ATP-u u Montrealu. I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike