Regija
UGOVORENI ROK JE OSAM MJESECI

Gradi se 14.000 metara plinovoda - plin uskoro stiže u Kapince i Vašku
Objavljeno 6. kolovoza, 2022.

SOPJE/NOVAKI


U prostorijama Općine Sopje održan radni sastanak uoči uvođenja u posao izvoditelja radova na izgradnji distribucijskog plinovoda kojim će priključak na plinsku mrežu biti omogućen mještanima naselja Kapinci i Vaška.


Riječ je o plinovodu dugom 14.000 metara između Sopja i Novaka, kojim će biti spojena plinska mreža koja je iz smjera Medinaca i Nove Šarovke izgrađena do Sopja na istočnom i plinske mreže koja je iz smjera Gornjeg Miholjca, Španata i Višnjice izgrađena na zapadnom dijelu općine. Tim se plinovodom povezuju dva dobavna pravca i plinificiraju dva naselja na području općine Sopje. Investitor projekta je HEP Plin d.o.o. Osijek, koji je ishodio građevinsku dozvolu i osigurao sredstva, a najpovoljniji ponuditelj u provedenom otvorenom postupku javne nabave za izvođenje građevinskih i strojomontažnih radova na izgradnji plinovoda u naseljima Kapinci i Vaška bila je tvrtka Kograd iz Pitomače. Uz načelnika Općine Sopje Berislava Androša, na sastanku u Sopju bili su glavni nadzorni inženjer izgradnje iz HEP-Plina Željko Kubatka i vlasnik pitomačke tvrtke Kograd Ivan Kostelac sa suradnicima.

 
– Svi žitelji općine Sopje željeli su taj projekt, a posebno su veliko zanimanje za plinske priključke pokazali mještani Kapinaca i Vaške, što dokazuje veliki broj upita vezano za dinamiku i završetak izvođenja radova. Sve cijene značajno su povećane u odnosu na planirane i zato zahvaljujem investitoru uime svih mještana ta dva naselja što je ovaj projekt ipak određen kao prioritetan. Općina će biti na raspolaganju ako bude potrebna pomoć koju mi možemo pružiti i vjerujem da će projekt uspješno služiti svrsi za koju je namijenjen. – rekao je na sastanku načelnik Berislav Androš.


Prema riječima vlasnika tvrtke Kograd iz Pitomače Ivana Kostelca, ugovoreni radovi bit će obavljeni kvalitetno i u roku.

 
– Strojevi su već tu, sada vršimo pripremne radove krčenja, a u ponedjeljak počinjemo s prvim iskopima i to je stvarni početak radova. Završetak radova ugovoren je za osam mjeseci, ali mi smo uvjereni da ćemo ih završiti i prije toga roka. 

 
Glavni nadzorni inženjer izgradnje Željko Kubatka podsjetio je na radove koje je HEP-Plin već izvodio na području općine Sopje. – Mi smo poznati u ovoj općini od 2005. godine, kad smo plinificirali naselje Josipovo. Sada ćemo izvesti tri spoja između naselja i izgraditi plinovod kroz dva naselja. Uvjeren sam da u realizaciji ovoga projekta vrijednog 2.422.196,00 kuna (bez PDV-a) neće biti nikakvih problema, kao što smo uspješno realizirali i brojne druge.


Nakon radnog dogovora u prostorijama Općine Sopje, predstavnici investitora, izvođača radova i mještana naselja Novaki s načelnikom Androšem obišli su mjesto gdje je su već počele pripreme za radove na istočnom ulazu u Novake.

Petar Žarković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike