Regija
SAVJETI POLICIJE ZA TURISTIČKU SEZONU

Vinkovci - siguran grad
Objavljeno 5. kolovoza, 2022.
VINKOVCI



U organizaciji Policijske uprave vukovarsko-srijemske održan je sastanak policijskih službenika s predstavnicima bazenskog kupališta i ugostiteljskih objekata za smještaj s područja grada Vinkovaca i dužnosnika gradske i županijske vlasti, a tema je bila prevencija kriminaliteta na kupalištima i u smještajnim kapacitetima.

Cilj je sastanka bio jačanje međuresorne suradnje i partnerskih odnosa, kao i provedba aktivnosti koje se odnose na prevenciju raznih oblika imovinskog kriminaliteta, sigurnosnih problema na kupalištima te kriminaliteta na štetu djece i maloljetnika, a koje mogu pridonijeti slici grada kao sigurne destinacije. Stanje sigurnosti na području ovog PU-a povoljno je, kažu u policiji, ali u svrhu održavanja takvog stanja, posebice u vrijeme kada očekujemo porast broja gostiju u gradu i cijeloj županiji, što može utjecati na vjerojatnost nastanka kaznenih djela, potrebno je kontinuirano provoditi ciljane preventivne mjere i aktivnosti.

Bilo je riječi i o sprječavanju stradavanja djece od dehidracije u vozilima, a pozornost je posvećena i osvještavanju djelatnika u turizmu o kriminalitetu spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djece na plažama i kupalištima te je naglašena važnost senzibilizacije turističkih djelatnika na te pojave. M.F.
Najčitanije iz rubrike