Regija
UREĐUJE SE PLATO ISPRED ZGRADE OPĆINE

Betonske kocke i drenažni sustav
Objavljeno 6. kolovoza, 2022.
ĐURĐENOVAC



U Ulici grada Vukovara u tijeku je rekonstrukcija platoa ispred samog ulaza u zgradu Općine. Rekonstrukcija obuhvaća uklanjanje stare podloge, postavljanje hidroizolacije, izradu gromobranske instalacije te postavljenje novih betonskih kocki i rubnjaka.

- Plato ispred samog ulaza u zgradu općinske uprave bio je neuredan, oštećen i nedostojan izgleda prilaza lokalnoj samoupravi. Stare betonske kocke bile su uništene od motornog ulja automobila, pa čak i kamiona, a koje su neodgovorni vlasnici parkirali ispred zgrade. Zamijenit će se postojeće i postaviti nove betonske kocke u sivoj boji kako bi se što prirodnije uklopile u postojeći ambijent - pojasnio je načelnik Općine Đurđenovac Hrvoje Topalović. Dodao je kako će se stare betonske kocke iskoristiti prema potrebama mjesnih samouprava.

Zbog vlage, koja je ozbiljan problem, izvodi se drenažni sustav kako bi se spriječio daljnji štetni učinak podzemne i oborinske vode, odnosno narušavanje statike zgrade.

U sklopu radova na uređenju platoa ispred same zgrade postavit će se parking barijera kako bi se zaštitio prostor oko općinske zgrade. Također, stara i devastirana urbana oprema zamijenit će se novom.

Načelnik Topalović ističe kako je u planu i obnova dotrajale i oštećene vanjske ovojnice. ‘‘Na zgradi je izmijenjena stolarija, prilaz će biti uređen, a ono što je potrebno riješiti svakako je fasada. Taj zahvat također planiramo kako bi ova zgrada dobila lijep izgled‘‘, najavio je Topalović. S. Fridl
Zgrada iz 1910. godine za neoženjene
Sjedište Općine Đurđenovac u nekadašnjem je Činovničkom domu, a koji je prema navodima iz Monografije o Đurđenovcu, autora Želimira Cake, sagrađen 1910. godine, za stanovanje neoženjenih službenika koji su radili u pilani i tvornici tanina, pogonima nekadašnjeg Drvnoindustrijskog kombinata. U Činovničkom domu nekada je bila i zdravstvena ambulanta. Među posljednjim stanarima bili su Klub alkoholičara te Caritas, a koji se iselio sredinom devedesetih godina prošloga stoljeća. Zgrada Činovničkog doma temeljito je obnovljena 2007. godine.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike