Crna kronika
OSUĐEN UPORNI PROMETNI PREKRŠITELJ KOJI JE BJEŽAO POLICIJI

Vozaču bjeguncu 60 dana zatvora
Objavljeno 6. kolovoza, 2022.
Višestruki 22-godišnji prometni prekršitelj, koji je pokušao pobjeći policajcima automobilom i trkom po poljskom putu na novogradiškom području, osuđen je novčanom kaznom od pet tisuća kuna i kaznom zatvora u trajanju od 60 dana. Ujedno mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B-kategorije u trajanju od 15 mjeseci, nakon izdavanja vozačke dozvole.

Dvadesetdvogodišnjak je pokušao u srijedu oko 17 sati na sve moguće načine pobjeći policajcima na novogradiškom području. Naime, kontrolirajući promet, policajci su uočili svog starog znanca, pokušali su ga zaustaviti, no vozač se dao u bijeg automobilom, zaustavivši se naknadno. Potom je izišao iz vozila i potrčao poljskim putem, ali ubrzo je uhvaćen i doveden u policijsku postaju. Potvrđeno je da se radi o 22-godišnjaku – višestrukom počinitelju težih prometnih prekršaja, koji je upravljao automobilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima, odnosno bez položenog vozačkog ispita, te za vrijeme dok mu je izdano rješenje kojim mu je određeno da uopće ne može podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole na rok od dvije godine zbog prikupljenih prekršajnih bodova (18). Također, tijekom vožnje nije bio vezan zaštitnim sigurnosnim pojasom.

Policajci su od 22-godišnjaka privremeno oduzeli osobni automobil, te protiv istoga podnose optužni prijedlog Općinskom sudu zbog počinjenih prekršaja, kao i protiv 35-godišnje vlasnice koja je automobil dala na upravljanje osobi koja nema pravo na upravljanje.

Već sljedećeg dana, u četvrtak, u 9.35, u Zagrebačkoj ulici u Slavonskom Brodu, policajci su kontrolirali motocikl i 30-godišnjeg vozača. Utvrđeno je da vozač upravlja neregistriranim i neosiguranim motociklom, i to prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, te kod sebe nije imao identifikacijske dokumente. Radi se o vozaču koji je unatrag tri godine već kažnjavan za slične prometne prekršaje, te su policijski od istoga privremeno oduzeli motocikl. Protiv 30-godišnjaka slijede optužni prijedlozi Općinskom sudu u Slavonskom Brodu počinjenih prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici, Zakona o obveznom osiguranju, te mu je uručena obavijest o počinjenom prekršaju iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. S.Lacić
Najčitanije iz rubrike