Osijek
OBILJEŽAVANJE DANA POBJEDE

Polaganje vijenaca i paljenje svijeća poginulima u obrani domovine
Objavljeno 4. kolovoza, 2022.

Građani najvećeg slavonskog grada Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja obilježit će u petak polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća poginulima u obrani domovine te sportsko-zabavnim druženjem branitelja.

U povodu obilježavanja Dana pobjede, Dana Domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja predstavnici Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije položit će vijence i zapaliti svijeće kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu Slobode u 8,30 sati, dok će u 9 sati u Kapucinskoj crkvi bit služena sveta misa.

U 10 sati na Strelištu Pampas započet će sportsko-rekreativni susreti i druženje hratskih branitelja i građana u organizaciji Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije. Održat će se natjecanja u šahu, stolnom tenisu, belotu i streljaštvu. Najbolje očekuju prigodne medalje, a za sve je osiguran i zajednički ručak.

U prigodnom zabavnom programu sudjelovat će Hrvatsko obrtničko pjevačko i glazbeno društvo "Zrinski" iz Osijeka, Nevenka Špoljarić i Miroslav Kablarević iz Društva pjesnika Antuna Ivanošića te glazbenik Dubravko Lažeta.H

Možda ste propustili...

KOD SPOMEN-OBILJEŽJA U PERIVOJU KRALJA TOMISLAVA

79. obljetnica oslobođenja Osijeka od fašista

UDRUGA NE-OVISNOST KROZ EU PROJEKT OSIGURALA VLASTITE PROSTORE

Mišetić: Ovo će podići kvalitetu i razinu usluge našim korisnicima

Najčitanije iz rubrike