Regija
OSLUŠKUJU ENERGETSKO TRŽIŠTE I PRAVE KALKULACIJE O ŠTEDNJI

Plivalište Lenije neće se zatvarati
Objavljeno 4. kolovoza, 2022.
VINKOVCI



Vinkovačko dvoransko plivalište Lenije ima četiri bazena raznih veličina i namjena koji su postali omiljeno okupljalište Vinkovčana i ljubitelja vodenih sportova iz okolice. Ulaznica za sat plivanja je 15 kuna, cjelodnevna karta je 30 kuna, a postoje još razne mogućnosti popusta za grupe. U Vukovaru, gdje je bazenski kompleks mnogo veći od vinkovačkog, najavljuju mogućnost prekida rada zbog poskupljena energenata jer sve troškove ne mogu snositi sami u suradnji s Gradom Vukovarom.

Vinkovački zatvoreni bazeni Lenije rade normalno, ne razmišljaju o prekidu rada, ali osluškuju što se događa na energetskom tržištu i što će učiniti Vlada.

- Zasada još nemamo nikakve službene obavijesti hrvatske Vlade i čekamo odluku koju će donijeti o štednji energenata, a do tada normalno radimo. Radimo određene kalkulacije za slučaj obvezne štednje energenata kako bismo poslovali sa što manje štete i nadam se da nećemo morati potpuno zatvoriti naše bazene. Doduše, u Njemačkoj su svi bazeni zatvoreni. Vukovarski bazenski kompleks mnogo je veći od našeg i troši puno više energije, od vode do grijanja, oni imaju zatvoreni olimpijski bazen, jedini osim u Zagrebu i Sisku, a teško se samo kartama mogu pokriti svi troškovi, pa se ne čudim najavama o zatvaranju usred sezone – kaže Marko Šarić, ravnatelj Vinkovačkog dvoranskog plivališta Lenije. Podsjetimo, plan je neposredno uz zatvorene bazene izgraditi otvoreni bazen na dvije čestice koje je Gradu darovala Županija. Vrijednost i detalji još nisu definirani, a u Vinkovcima se nagađa o iznosu od 30 do 35 milijuna kuna, za koje će se natjecati na fondovima Europske unije. Bazen bi, prema istim izvorima, bio završen 2024. M.F.
Možda ste propustili...

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

NOVI USPJEH MLADOG POVJESNIČARA

Ivano Bocor drugi put državni prvak

Najčitanije iz rubrike