TvObzor
THOR

Zabavan film koji plešena rubu vlastite parodije
Objavljeno 4. kolovoza, 2022.

Nisam nikad čitala Marvelove stripove, više sam bila za Zagora i Ripa Kirbyja, koji su bili i moje prve simpatije. Marvelov sam svijet otkrivala malo-pomalo gledajući sve filmove redom, kako su stizali u kina. I dandanas svaki gledam isključivo u kinu, jer su zato i napravljeni. Koliko god ih je već snimljeno, oduvijek mi je Thor bio omiljen, jednostavno zato što - nije preozbiljan.



Svi filmovi o Thoru imaju izraženu duhovitu stranu, bez obzira na to koliko teške teme se provlače kroz svaki film (smrt roditelja, djece, tumor...). Valjda baš zato što su te teme tako teške, humor stvara tu neku idealnu ravnotežu zbog koje nikad ne gledam na sat kad gledam film o Thoru. Sad kad se nordijskim bogom pozabavio genijalni Taika Waititi, sve je dobilo svoj idealan oblik. Prvi film koji je režirao, "Ragnarok", oduševio me, pa sam gledala nekoliko puta i uvijek mi je bio jednako zabavan. Zato sam jedva dočekala "Love and Thunder" i kao što to biva, previše sam očekivala.

Istina, film je zabavan i nisam u kinu pogledala na sat baš nijednom, ali nekako mi je bio prenalik na parodiju. Nakon nekoliko dana mozganja zaključila sam kako je problem u Christianu Baleu. On tako fantastično glumi glavnog negativca da svi ostali izgledaju kao da se zafrkavaju. Zapravo je vrlo tanka linija između pravih glumaca i onih u urnebesnoj asgardskoj kazališnoj predstavi, koja je postala neizostavan detalj u filmovima o Thoru koje režira Waititi.

Kako god, nećete požaliti ako pogledate ovaj film o borbi dobra i zla, koje na kraju ne ispadne toliko zlo kao što se čini. Ljubav je doista u središtu djelovanja svih likova, a to je najvažnije ako staviš riječ “love” u naslov filma. Naravno da morate pogledati odjavnu špicu kako biste otkrili što nam sprema novi film i kakva je konačna sudbina jednog od glavnih likova. Ja sam itekako zadovoljna onim što su najavili, nadam se da nećemo dugo čekati petog Thora.
Tanja Kvorka
Možda ste propustili...

JOLE KAO GOST PANELIST U ‘’TKO TO TAMO PJEVA?’’

Atmosfera me potpuno obuzela, stvarno sam uživao

AKCIJSKA DRAMA “GRAĐANSKI RAT: SVAKOM CARSTVU DOĐE KRAJ”

Filmsko upozorenje na ekstremističku politiku

Najčitanije iz rubrike