TvObzor
”DESET MALIH VOJNIKA” PREMIJERNO NA KANALU EPIC DRAMA

Zamamno zlokobna ekranizacija klasičnog romana Agathe Christie
Objavljeno 4. kolovoza, 2022.

Civilizacija je na rubu rata, a desetero potpunih stranaca dobiva poziv da svoje nesređene živote zamijene odlaskom na Soldier Island, usamljenu stijenu u blizini obale Devona u Engleskoj. Izolirani od kopna snažnim nevremenom i bez domaćina koji se nikako ne pojavljuju, gosti, od kojih svaki krije krvavu tajnu, počinju umirati prema pravilima navedenima u dječjoj brojalici istoimenog naziva klasičnog romana Agathe Christie.



”Deset malih vojnika” (“And Then There Were None”), uzbudljivu dvodijelnu dramsku seriju sa zvjezdanom glumačkom postavom, možete premijerno pogledati na kanalu Epic Drama ovog vikenda u 21 sat dvije večeri zaredom: u subotu, 6. kolovoza, i nedjelju, 7. kolovoza.

Bezobzirni plejboj. Oronuo sudac. Nervozni poslovni čovjek. Poremećeni liječnik iz Harley Streeta. Bogobojazna usidjelica. Tajanstvena guvernanta. General kojeg izjeda krivnja. Bezdušni plaćenik. Dvoje zabrinutih sluga. Desetero stranaca izolirano je od civilizacije, a njihovi se domaćini, gospodin i gospođa Owen, jednostavno ne pojavljuju. Gramofonska snimka, savršeno podešena tako da svoju optužnicu izgovori nakon večere, optužuje svakog pojedinog stranca za konkretan i stravičan zločin. Dok gosti počinju uviđati da nitko od njih nije nikad vidio Owene koji se nikako ne pojavljuju, postupno postaju svjesni pravog strašnog razloga zašto su dovedeni na otok: bit će smaknuti, jedno po jedno.

Kako sunce izlazi i zalazi iznad otoka i usamljene palače, nevidljivi neprijatelj smanjuje broj gostiju - na sedam, šest, pet... A čini se da su ubojstva povezana sa zlokobnom dječjom brojalicom izvješenom u svim sobama. Kako mogućnost preživljavanja sve više kopni, tako se međusobna sumnjičavost gostiju povlači pred osjećajem kolektivne propasti. Neće im pomoći slavni detektiv koji bi došao i razotkrio zlikovca. Imaju samo jedni druge, no od povjerenja više nema ništa. Dok pada još jedna noć, gosti se moraju suočiti s najmračnijim tajnama svoje prošlosti jer je osveta sve bliže.

Nakon što ih ostane na životu samo polovina od početnog broja i nakon još jednog ubojstva, nade u preživljavanje gotovo da i nema. Budući da je nastavak jezovitog nasilja praktički zajamčen, osjećaj straha povlači se pred potrebom za raskalašenim pijančevanjem - posljednjom zabavom prožetom seksualnim napetostima, prije nego što ih U. N. Owen, tko god bio, ubije jednog po jednog.

No vrhunac Owenove serije ubojstava daleko je čudniji nego što su očekivali. U Londonu, detektivi Maine i Pinnock na tragu su istom psihopatu. Je li moguće da će zbrojiti dva i dva te doći do otoka prije nego što počinitelj dovrši planirana smaknuća? Ili će se zbivanja na otoku pokazati najsavršenijom serijom ubojstava ikad smišljenom, jer, kako kažu pravila brojalice - “i ne osta nijedan”?

Seriju “Deset malih vojnika”, u kojoj uloge imaju Douglas Booth, Charles Dance, Maeve Dermody, Burn Gorman, Anna Maxwell Martin, Sam Neill, Miranda Richardson, Toby Stephens, Noah Taylor i Aidan Turner, premijerno pogledajte u subotu i nedjelju, 6. i 7. kolovoza, u 21 sat na kanalu Epic Drama. D. Miklić
Najčitanije iz rubrike