Mozaik
NA SARAJEVO FILM FESTIVALU

Pretpremijera hrvatske
serije "Metropolitanci"
Objavljeno 4. kolovoza, 2022.
Nova hrvatska televizijska serija "Metropolitanci" imat će svoju pretpremijeru na Sarajevo Film Festivalu, gdje će se natjecati za nagradu publike, potvrdili su u ponedjeljak organizatori najveće regionalne filmske smotre. U okviru programa pretpremijere 28. SFF-a bit će prikazano šest nedavno produciranih dramskih serija iz četiri države regije.

- Različite su tematski, stilski i žanrovski. No, bilo da ste ljubitelji krimića, komedije, misterije ili drame, sigurno ćete u ovoj selekciji pronaći bar jednu seriju koja će vas oduševiti. S nestrpljenjem ćete čekati jesen da vidite i druge epizode - kaže Tina Hajon, selektorica programa televizijskih serija.

"Metropolitanci" je serija koju je za HRT proizvela Ring produkcija, a režiju potpisuje Igor Šeregi. Okupljena je prepoznatljiva glumačka postava koju čine Rene Bitorajac, Dejan Aćimović, Dijana Vidušin, Nataša Janjić, Linda Begonja, Siniša Popović, Roko Sikavica, Filip Juričić, Barbara Nola i Ljubica Jović. Godinu i pol nakon snažnog potresa i izbijanja pandemije, u rubno gradsko naselje doseljavaju stanari starog centra grada teško oštećenog potresom, a među ljudima iziritiranim razlikama i promjenama množe se sukobi.

Uz "Metropolitance" u Sarajevu će biti predstavljena BiH serija "Kotlina", čiju režiju potpisuje oskarovac Danis Tanović te slovenska serija "Trigrad" u produkciji RTV Slovenije. U program su uvrštene i tri serije iz Srbije: "Mama i tata se igraju rata 2", "Pad" i "U klinču". T.K.
Najčitanije iz rubrike