Novosti
MIROSLAV ŠEPAROVIĆ:

Ustavni sud nije raspravljao o tužbi Zsolta Hernadija
Objavljeno 2. kolovoza, 2022.
Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeprović u utorak je ponovio da Ustavni sud još uopće nije raspravljao o ustavnoj tužbi čelnika MOL-a Zsolta Hernadija pravomoćno osuđenog u odsutnosti na dvije godine zatvora zbog podmićivanja bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera.

"Ni na kolegiju, stručnom sastanku ili sjednici niti postoji nacrt odluke ili rješenja", rekao je Šeparović Hini, demantirajući medijske napise da je odluka donesena, ali da još nije prošla sve formalne procedure. "O toj ustavnoj tužbi Ustavni sud će raspravljati i odlučivati najesen kao što sam već ranije izjavio", ponovio je Šeparović. Ranije je potvrdio da je Ustavni sud odbio Sanaderovu tužbu i dodao da o Hernadijevoj tužbi još nisu raspravljali te da će biti riješena najesen.

Presudom zagrebačkog Županijskog suda koju je Vrhovni sud potvrdio u listopadu prošle godine Sanader i Hernadi osuđeni su jer su dogovorili da će za mito od 10 milijuna eura osigurati zaključenje neosnovanih izmjena ugovora koji se odnosi na hrvatsku naftnu kompaniju Inu u kojoj država ima vlasnički udio. Tim izmjenama ugovora, istaknuo je Vrhovni sud, trebalo se omogućiti mađarskom MOL-u prevladavajući utjecaj nad domaćom naftnom kompanijom. H
Najčitanije iz rubrike