Sport
GOLEMA PONUDA ZA HRVATSKOG BRANIČA

Guardiola ipak mora još čekati dolazak Gvardiola
Objavljeno 2. kolovoza, 2022.

Hrvatski stoper, 20-godišnji Joško Gvardiol, tražena je roba na ljetnom nogometnom tržištu. U RB Leipzig dolaze suludo visoke ponude za mladog braniča, ali Nijemci ih redom odbijaju i nadaju se još više novca.



Engleski i njemački mediji ovih su dana dosta pisali i nagađali o mogućem odlasku Gvardiola iz Leipziga u Chelsea. Englezi si bi željeli hrvatskog nogometnog reprezentativca u svojim redovima, ali vrijeme je štednje, pa tako i bogati klub ima problema iskrcati desetke milijuna eura, te se traže drugi modeli kako bi ipak mogao završiti među "bluesima". Klub iz Londona tijekom posljednjih nekoliko dana aktivno je pregovarao s predstavnicima Leipziga o dogovoru u kojem bi se u Njemačku vratio napadač Timo Werner, koji bi bio dio odštete za Gvardiola. Cilj Chelseaja bio je da ustupi Wernera i još istrese oko 40 milijuna odštete pa da dovede Gvardiola, ali njihov prijedlog je odbijen. Bild sad javlja da se u utrku za Gvardiola uključio još jedan engleski velikan. Riječ je o trenutačno najmoćnijem otočkom klubu - Manchester Cityju. Pep Guardiola jako cijeni hrvatskog stopera, a očito bi ga i što prije htio vidjeti u svojoj momčadi jer Bild piše da je Leipzig dobio ponudu od čak 80 milijuna eura. No njemački klub je navodno odbio toliki novac jer transfer želi napraviti tek sljedećeg ljeta. Ta vijest pomalo je rastužila i "dinamovce" jer svaki Gvardiolov unosan transfer donosi novac i u Maksimir. Naime, hrvatski prvak iz kojeg je Gvardiol otišao u Njemačku ima pravo na 20 posto od sljedećeg transfera.

Odavno je postalo jasno, još kad je kao tinejdžer igrao u Dinamu, da je Joško Gvardiol izvanserijski talent. Leipzig ga je kupio za 19 milijuna eura, a već sada ga može prodati za 80, ali ne želi jer i to mu je premalo. No, ljetni prijelazni rok je u tijeku i još je svašta moguće. Jasno je kako će ga Nijemci teško zadržati jer ponude stižu jedna za drugom i sve bolja od bolje. Chelsea pokušava naći najbolji model, trener Thomas Tuchel ne krije kako bi želio hrvatskog reprezentativca u Londonu, a sad se u sve umiješao i moćni Manchester City, kojem novac nije problem, tako da nije isključeno kako bi “građani” mogli ponuditi i više od 80 milijuna. A na takve je ponude teško ostati imun, ma koliko god Leipzig isticao “nije na prodaju”. I. Liović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike