Regija
ZAVRŠENA JE HUMANITARNA AKCIJA

Za nabavu korektivnih kaciga
malim blizancima Janu i Tinu
prikupljeno je 150 tisuća kuna
Objavljeno 3. kolovoza, 2022.

Vezani članci

TS FIJAKER POKRENUO HUMANITARNU AKCIJU

Blizancima Janu i Tinu iz Krčenika potrebna pomoć

KRČENIK/PODRAVSKA MOSLAVINA - Glas Slavonije prošloga je tjedna objavio priču o blizancima Janu i Tinu iz Krčenika u općini Podravska Moslavina, četveromjesečnim dječacima, koji od rođenja imaju djelomice izobličene, "naležane" glavice, pa zbog toga i određene motoričke smetnje pri okretanju glave. Kako bi se oblik glavica ispravio, roditeljima Ramoni i Ivanu Majoru preporučeno je da nabave takozvane korektivne kacige.

Riječ je o skupim pomagalima koja nitko u Hrvatskoj ne proizvodi i koje HZZO ne priznaje kao medicinska pomagala, pa su roditelji potražili pomoć u ordinaciji slovenske privatne klinike MOOR Ortotika i protetika u Velikoj Mlaki nedaleko od Zagreba. Riječ je o mladim supružnicima skromnih primanja i materijalnog stanja, koji su se kreditno zadužili za kupnju kuće u Krčeniku, pa nisu imali dovoljno novca za dvije korektivne kacige, oko 36.000 kuna, a ne mogu dobiti ni dodatni kredit.



Budući da je zbog procesa okoštavanja u djece nabava kaciga nužna u vrlo kratkom vremenu, menadžer tamburaškog sastava Fijaker Tomislav Vukelić u dogovoru s članovima benda, roditeljima dvojice dječaka i načelnikom općine Podravska Moslavina Dominikom Cerićem odlučio je organizirati humanitarni koncert u Podravskoj Moslavini kako bi pomogao mladoj obitelji Major. Tako je održano humanitarno događanje na kojemu je osječki tamburaški sastav Fijaker održao koncert, a svoje proizvode prodavali su članovi udruga s područja općina Podravska Moslavina i Viljevo. Zahvaljujući iznimnoj posjećenosti, razumijevanju i suosjećanju mještana, na humanitarnom koncertu prikupljeno je 150.000 kuna.



Roditelji dječaka, Ramona i Ivan Major, menadžer Fijakera Tomislav Vukelić i svi članovi benda, kao i Općina Podravska Moslavina i načelnik Dominik Cerić zahvaljuju svima koji su pridonijeli da se koncert održi i koji su svojim sredstvima pomogli obitelji Major da pokuša riješiti problem koji imaju njihova djeca. Osobito su zahvalni roditelji, kojima će prikupljeni novac pomoći da lakše podnesu velike troškove ne samo korektivnih kaciga nego i čestih odlazaka s djecom na isprobavanje i popravljanje kaciga prilikom njihove izrade, kao i čestih odlazaka na provođenje fizikalnih vježbi nužnih za ispravljanje motoričkih smetnji.



Uz izraze iskrene zahvalnosti, Tomislav Vukelić i roditelji Major obavještavaju sve dobre ljude da je humanitarna akcija završena jer je prikupljeno dovoljno sredstava, i nije potrebno uplaćivati dodatna sredstva na ranije objavljeni žiroračun.

Petar Žarković
TS Fijaker održao je koncert, a udruge iz općina Podravska Moslavina i Viljevo prodavale su svoje proizvode

Možda ste propustili...

POVJERENSTVO ZA SUZBIJANJE OVISNOSTI VPŽ-A

Novi je predsjednik Siniša Brlas

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana