Regija
28. MEMORIJALNI TURNIR “MIRKO ADŽIĆ I ZORAN JOĆ”

Sjećanje na branitelje nogometaše
Objavljeno 2. kolovoza, 2022.
GRABIĆ - Memorijalni turnir u velikom nogometu "Mirko Adžić i Zoran Joć" HNK Grabić organizirao je u sjećanje na dvojicu hrvatskih branitelja i dugogodišnjih aktivnih članova kluba već 28. put. Na posljednja počivališta Mirka Adžića i Zorana Joća na gradskom groblju u Slatini cvijeće i upaljene lampione položili su Zoranov sin Antonio Joć sa suprugom, predsjednik HNK Grabić Željko Boronjek, dopredsjednik kluba Ivica Marković, načelnik Općine Sopje Berislav Androš, zamjenik gradonačelnika Slatine Ilija Nikolić, predsjednik NK Standard Nova Šarovka Željko Janečić, predstavnici braniteljskih udruga te rodbina i prijatelji dvojice branitelja. Upaljeni lampioni za sve poginule, nestale i preminule branitelje položeni su i kod Križa mučenika na slatinskom groblju. Misu zadušnicu služio je župnik slatinske Župe bl. Ivana Merza, preč. Nikola Jušić, u kapeli Elizabete Ugarske u Grabiću.

Na turniru su, osim domaćina HNK Grabić, sudjelovale momčadi nogometnih klubova Standard iz Nove Šarovke, Mladost iz Bakića i Podravac iz Sopja. Turnir je i ove godine otvorio Antonio Joć, a sve nazočne pozdravio je i načelnik Općine Sopje Berislav Androš.

Najuspješniji bili su nogometaši NK Standarda, drugo je mjesto pripalo ekipi domaćina HNK Grabić, treća je bila ekipa NK Mladost Bakić, a četvrti Podravac iz Sopja. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Matko Filipović, najbolji golman bio je Tomislav Mihalić, a najbolji strijelac Zdenko Lončarek. Pehare ekipama i pojedinačne nagrade uručio je Antonio Joć. Grabićko srce, posebno priznanje za dugogodišnju suradnju i pomoć prilikom organizacije memorijala, dodijeljeno je Filipu Markoviću iz Slatine, igraču i velikom prijatelju HNK Grabić, a uručio ga je Antonio Joć. Zahvalnice svima koji su pomogli održavanje memorijala uručio je predsjednik HNK Grabić Željko Boronjek, a svima koji su sudjelovali na turniru, sucima Ivici Venclu, Zoranu Stojnoviću i Mati Grguriću, kao i posjetiteljima, zahvalio je potpredsjednik kluba domaćina Ivica Marković. Svoj doprinos memorijalu i ove su godine dali članovi Udruge maratonaca VPŽ-a Glasnici istine, koji su također odali počast dvojici branitelja na gradskom groblju u Slatini, a potom istrčali svoju osmu memorijalnu utrku od gradskog groblja u Slatini do nogometnog igrališta u Grabiću. P.Ž.
Možda ste propustili...

U ŠUMANOVCE PRISTIŽE SVE VIŠE HODOČASNIKA

Dan poljodjelaca, obiteljski dan, uz molitvu i druženje

ŠIRI SE PONUDA

Nova trgovina

"DAVOR ŠOPLOHER – (NE)ZABORAVLJENI HEROJ!"

45 kilometara u sjećanje na ratnog zapovjednika

Najčitanije iz rubrike