Regija
SVEČANI DOČEK ZA HRVAČICU

Veronika donijela svjetsku broncu u svoj grad Slatinu
Objavljeno 2. kolovoza, 2022.
Mlada sportašica Veronika Vilk bila je treća na svjetskom prvenstvu u hrvanju za kadetkinje

Središte Slatine nedjeljom uvečer već uobičajeno mjesto je okupljanja velikog broja građana jer tada se na ljetnoj pozornici uz gradsku fontanu održavaju koncerti popularne manifestacije Slatinsko ljeto. Ove nedjelje posjetiteljima Trga sv. Josipa koji su na popunjenim terasama okolnih ugostiteljskih objekata očekivali nastup virovitičke glazbene skupine Gašo band priređeno je pravo iznenađenje.



Direktor Slatinskog informativnog centra Robert Turkalj najavio je dolazak Veronike Vilk, slatinske hrvačice koja se vratila iz Rima sa Svjetskog natjecanja u hrvanju za kadete okićena brončanom medaljom. Govoreći o velikom uspjehu slatinske sportašice, Turkalj je podsjetio da je Veronika Vilk već osvojila drugo mjesto na Prvenstvu Balkana i drugo mjesto na Svjetskim školskim igrama te treće mjesto na Europskom prvenstvu 2021. godine. Ove godine Veronika je osvojila treće mjesto na Europskom prvenstvu za kadete do 17 godina, a sada i brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Rimu. Članica je Hrvačkog kluba Slatina i stalna je članica hrvatske hrvačke reprezentacije, a osvajanjem bronce na Svjetskom prvenstvu postala je i najuspješnija hrvatska hrvačica.

Po osobnoj želji Veroniku je u središte grada na motoru dovezao ljubitelj motora i brzina Niko Prpić, a građani su je pozdravili burnim pljeskom i ovacijama. Prvu čestitku i buket cvijeća najboljoj hrvatskoj hrvačici uručio je zamjenik gradonačelnika Ilija Nikolić, a Veronika je svima zahvalila na prelijepom dočeku. Uslijedilo je fotografiranje s trenerima i članovima Hrvačkog kluba Slatina, roditeljima i bratom, ostalom rodbinom i prijateljima.

Petar Žarković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike