Osijek
GRAĐEVINARI NA VIJENCU JAKOVA GOTOVCA

Nakon nogostupa stiže i nova cesta
Objavljeno 2. kolovoza, 2022.
Građevinari rade naveliko, obnavljaju se dijelovi grada, pa je tako i na području Gradske četvrti Gornji grad. Nakon što su nedavno obnovljeni nogostupi na Vijencu Jakova Gotovca u središtu grada, na red je tamo došla i rekonstrukcija ceste, odnosno asfaltnog sloja. Uređuje se taj dio Gradske četvrti Gornji grad, a djelatnici Radne jedinice prometnice Unikoma Osijek u ponedjeljak su sa strojevima stigli na dionicu od spoja s Ulicom Hrvatske Republike do dvorišta dječjeg vrtića. Kako se moglo vidjeti, sastrugan je sloj asfalta frezom, a dok se radilo, moglo se i prolaziti cestom kako bi se pristupilo parkiralištu u središtu.

Taj dio posla odrađen je u ponedjeljak kako bi se moglo, kako je predviđeno, danas (utorak) staviti novi asfaltni sloj. Stoga valja biti oprezan u prometu tijekom obavljanja radova kako se ne bi ugrozila sigurnost ni građevinara ni vozača. Posao je predviđeno obaviti tijekom prijepodneva.

A kako se krene prema Retfali, radovi se također nižu. U punom su jeku radovi na izgradnji, odnosno zamjeni tramvajskih tračnica sa sjeverne strane Strossmayerove ulice, od Trga Ante Starčevića do Rokove ulice. Da se radovi odvijaju, može se vidjeti po konstantnom pomicanju šatora tvrtke Sitolor, iz Slavonskog Broda, prema Rokovoj ulici. Na tom potezu tramvajske tračnice su promijenjene, a temelji su betonirani. Promet prema Višnjevcu odvija se dvosmjerno na južnom dijelu Strossmayerove ulice. Policija upozorava sve vozače da smanje brzinu na ovom dijelu Strossmayerove ulice zbog suženih, privremenih, prometnih trakova. U blizini raskrižja s Rokovom ulicom prometuje se Strossmayerovom opet na četiri prometna traka, po dva u svakom smjeru.

Radovi se izvode i u Retfali u Čvrsničkoj, tu u Donjem gradu u Cvjetkovoj ulici. U obje ulice radi se na rekonstrukciji i izgradnji vodoopskrbne mreže i sustava odvodnje u dijelu Čvrsničke, od Sljemenske do Kalničke. Duljina je zahvata u sustavu odvodnje u Čvrsničkoj ulici 305, a vodoospkrbe 282 metra. Nakon završetka radova počet će i cjelovita rekonstrukcija prometnih površina. Objema je lokacijama zajedničko da se, osim što se velikim dijelom financiraju iz naknade za razvoj vodovoda, sufinanciraju iz Hrvatskih voda. D.Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike