Regija
NAGRADILI ODLIČNE UČENIKE

Maloj su općini potrebe djece i mladih prioritet
Objavljeno 2. kolovoza, 2022.
Proljetos su otvorili dječji vrtić u Petrovcima, studentima redovito osiguravaju stipendije
BOGDANOVCI



Drugu godinu zaredom Općina Bogdanovci nagradila je sa po 300 kuna učenike osnovnih škola koji su školsku godinu završili sa zaključenim peticama iz svih predmeta te sa po 500 kuna srednjoškolce koji su postigli odličan uspjeh.



Prema riječima načelnika Marka Baruna, radi se o jednokratnim nagradama za ukupno 29 učenika i na taj su način željeli nagraditi njihovo zalaganje i motivirati ih da i sljedeće godine vrijedno stječu nova znanja.

- Djeca su nam uvijek na prvom mjestu, pa smo za učenike petih i šestih razreda osnovnih škola iz Bogdanovaca, Petrovaca i Svinjarevaca organizirali besplatno ljetovanje u Lumbardi na otoku Korčula. Mislimo i na naše studente kojima pomažemo prigodnim stipendijama - naveo je Barun.

Najavio je kako će nastaviti i osiguravanje radnih bilježnica za sve učenike osnovnih škola s područja općine, podsjetivši kako imaju tri područne škole za učenike od prvog do četvrtog razreda, dok nastavu od petog do osmog učenici pohađaju u matičnim školama u Vukovaru.

- Vlada RH rješava dodjelu besplatnih udžbenika, a mi ćemo riješiti radne bilježnice kako bi dodatno pomogli roditeljima u obrazovanju njihove djece. Skrbimo i o mališanima vrtićke dobi, pa je proljetos s radom počeo dječji vrtić u Petrovcima kao područni objekt Dječjeg vrtića "Vukovar 1". U početku je imao petero korisnika, no u razgovoru s ravnateljicom vrtića došli smo do zaključka kako bi od rujna mogli krenuti s cjelodnevnim programom, što znači kako bi 14 mališana koji su do sada išli na cjelodnevni program u Starim Jankovcima roditelji mogli upisati u Petrovce - rekao je, dodavši kako će o tomu struka dati posljednju riječ.

Čelnici Općine nastavili su i aktivnosti na uređenju i saniranju infrastrukture u sva tri naselja, pri čemu se dijelom oslanjaju na nepovratna sredstva države i EU fondova.

Barun je naglasio kako im je Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanja komunalnog standarda u 2022. godini odobrilo 50 tisuća kuna i tim će novcem nabaviti kosilice koje će uvelike olakšati rad komunalnih djelatnika.

Dragana Korpoš
OBNOVA KROVIŠTA DOMA KULTURE
Vezano uz provedbu programa za financiranje projekata lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja na područjima naseljenima pripadnicima nacionalnih manjina prijavili su projekt adaptacije Doma kulture u Petrovcima. - Vrijednost investicije iznosi nešto manje od 315 tisuća kuna. Društveni se život u tom naselju uglavnom veže uz Dom kulture, u kojemu se organizira niz manifestacija od kojih je široj javnosti najpoznatija Petrovačko zvono. Građevini je nužna rekonstrukcija i u prvom ćemo se koraku fokusirati na obnovu krovišta - rekao je Barun.

Možda ste propustili...

JOŠ JEDNA ŽELJA MJEŠTANA VALPOVŠTINE POSTALA JE REALNOST

Novi most preko Vučice i novo raskrižje

ŽUPANIJSKO PRVENSTVO

Miholjački su košarkaši prvaci

Najčitanije iz rubrike