Crna kronika
SUMNJE SU POTVRĐENE

Pronađen piroman iz Bijelog Brda, radi se o 57-godišnjaku
Objavljeno 30. srpnja, 2022.
Kako neslužbeno doznajemo čin piromana zabilježila je i postavljena videokamera

​Pedesetsedmogodišnji muškarac izazvao je požar prošlog petka u industrijskoj zoni u Bijelom Brdu. Tako je dovršenim kriminalističkim istraživanjem policajaca II. policijske postaje Osijek i potvrđeno da je požar izazvan izazvan ljudskim faktorom.



- Požar je prouzročio odbacivanjem gorive tvari kojom prilikom je izgorjela suha trava, 16 "alkatan cijevi" za vodovod te PVC kontejner. Pravnoj osobi počinio je materijalnu štetu oko 80.000 kuna, a općini Erdut oko 1500 kuna. Protiv počinitelja slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo "dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom" - doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske.

Podsjetimo, prošlog petka oko 21.30 došlo je do požara suhe trave na dva mjesta u industrijskoj zoni u Bijelom Brdu. Dok su vatrogasci kretali na gašenje ovih požara, samo minutu kasnije dobili su dojavu da gori napuštena farma "Marinovac". U ponedjeljak navečer ponovo je gorjelo u industrijskoj zoni u Bijelom Brdu, a pojavila se i priča o piromanu. Požar je i u ponedjeljak izbio oko 21.30 na identičnom mjestu kao i dva požara koja su izbila u petak. "U 21.36 dobili smo dojavu o požaru otvorenog prostora u Bijelom Brdu, koji se proširio u krug tvrtke gdje se nalaze radni strojevi. Brzom intervencijom požar je lokaliziran i ugašen", rekao nam je tada Mijo Nemet, zapovjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Dalj.

Za sada nema informacija povezuje li se 57-godišnjak i s druga dva požara ili je istraga još uvijek u tijeku, kao što nije poznat ni njegov motiv podmetanja požara u petak navečer. Kazneni zakon za "dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom" predviđa zatvorsku kaznu u trajanju od šest mjeseci do pet godina, ako je nastala opasnost za ljude i imovinu većeg opsega. Ako je kazneno djelo počinjeno iz nehaja, predviđa se zatvorska kazna u trajanju do tri godine. No, nadležni sud odlučivat će o kaznenoj odgovornosti 57-godišnjaka.

Vatrogasci u Osječko-baranjskoj županiji i dalje svaki dan imaju pune ruke posla. Samo u četvrtak osječki profesionalni vatrogasci imali su tehničku intervenciju izvlačenja lešine divlje životinje iz rijeke Drave u Osijeku, gasili su požar suhe trave uz željezničku prugu u Osijeku te požar poslovnog objekta u svome gradu. Vatrogasci Bilja gasili su požar suhe trave u kanalu između naselja Bilje i naselja Vardarac, dok su vatrogasci Đurđanaca gasili požar strništa i suhe trave u svome mjestu. Valpovački i vatrogasci iz Bistrinaca u četvrtak su uklanjali gnijezda stršljena u Valpovu i Belišću.

Sandra Lacić
NAGORIO KROV
U četvrtak oko 10 sati, u Ulici Nikole Tesle u Požegi, zbog pregrijavanja i ventilatora došlo je do požara u potkrovlju kuće u vlasništvu 55-godišnjaka. U požaru je nagorio dio krovišta, a materijalna šteta procjenjuje se na 4000 kuna. Požar su nakon dojave ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Požega. Četiri požarne intervencije imali su i vatrogasci u slavonskobrodskom kraju. U svim tim slučajevima izbio je požar nakon zapaljivanja strništa, i to nakon što se vatra otela kontroli. Policija je obavila očevide i traga za osobama koje su ove požare skrivile.

Možda ste propustili...

OBAVLJEN OČEVID

Bager usmrtio građevinara

HITCI SE ČULI NA VIKENDICI KOD OSIJEKA

Uhićen jer mu se za dana pripucalo

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON OČEVIDA SLIJEDI KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Potvrdilo se ono na što se od početka sumnjalo, požar u hali HŽ-a je podmetnut

2

MLADOM DILERU PRIJETI ZATVORSKA KAZNA

Nabavio ecstasy i marihuanu za prodaju na norijadi, optužen je

3

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi