Crna kronika
SUMNJE SU POTVRĐENE

Pronađen piroman iz Bijelog Brda, radi se o 57-godišnjaku
Objavljeno 30. srpnja, 2022.
Kako neslužbeno doznajemo čin piromana zabilježila je i postavljena videokamera

​Pedesetsedmogodišnji muškarac izazvao je požar prošlog petka u industrijskoj zoni u Bijelom Brdu. Tako je dovršenim kriminalističkim istraživanjem policajaca II. policijske postaje Osijek i potvrđeno da je požar izazvan izazvan ljudskim faktorom.- Požar je prouzročio odbacivanjem gorive tvari kojom prilikom je izgorjela suha trava, 16 "alkatan cijevi" za vodovod te PVC kontejner. Pravnoj osobi počinio je materijalnu štetu oko 80.000 kuna, a općini Erdut oko 1500 kuna. Protiv počinitelja slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo "dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom" - doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske.

Podsjetimo, prošlog petka oko 21.30 došlo je do požara suhe trave na dva mjesta u industrijskoj zoni u Bijelom Brdu. Dok su vatrogasci kretali na gašenje ovih požara, samo minutu kasnije dobili su dojavu da gori napuštena farma "Marinovac". U ponedjeljak navečer ponovo je gorjelo u industrijskoj zoni u Bijelom Brdu, a pojavila se i priča o piromanu. Požar je i u ponedjeljak izbio oko 21.30 na identičnom mjestu kao i dva požara koja su izbila u petak. "U 21.36 dobili smo dojavu o požaru otvorenog prostora u Bijelom Brdu, koji se proširio u krug tvrtke gdje se nalaze radni strojevi. Brzom intervencijom požar je lokaliziran i ugašen", rekao nam je tada Mijo Nemet, zapovjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Dalj.

Za sada nema informacija povezuje li se 57-godišnjak i s druga dva požara ili je istraga još uvijek u tijeku, kao što nije poznat ni njegov motiv podmetanja požara u petak navečer. Kazneni zakon za "dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom" predviđa zatvorsku kaznu u trajanju od šest mjeseci do pet godina, ako je nastala opasnost za ljude i imovinu većeg opsega. Ako je kazneno djelo počinjeno iz nehaja, predviđa se zatvorska kazna u trajanju do tri godine. No, nadležni sud odlučivat će o kaznenoj odgovornosti 57-godišnjaka.

Vatrogasci u Osječko-baranjskoj županiji i dalje svaki dan imaju pune ruke posla. Samo u četvrtak osječki profesionalni vatrogasci imali su tehničku intervenciju izvlačenja lešine divlje životinje iz rijeke Drave u Osijeku, gasili su požar suhe trave uz željezničku prugu u Osijeku te požar poslovnog objekta u svome gradu. Vatrogasci Bilja gasili su požar suhe trave u kanalu između naselja Bilje i naselja Vardarac, dok su vatrogasci Đurđanaca gasili požar strništa i suhe trave u svome mjestu. Valpovački i vatrogasci iz Bistrinaca u četvrtak su uklanjali gnijezda stršljena u Valpovu i Belišću.

Sandra Lacić
NAGORIO KROV
U četvrtak oko 10 sati, u Ulici Nikole Tesle u Požegi, zbog pregrijavanja i ventilatora došlo je do požara u potkrovlju kuće u vlasništvu 55-godišnjaka. U požaru je nagorio dio krovišta, a materijalna šteta procjenjuje se na 4000 kuna. Požar su nakon dojave ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Požega. Četiri požarne intervencije imali su i vatrogasci u slavonskobrodskom kraju. U svim tim slučajevima izbio je požar nakon zapaljivanja strništa, i to nakon što se vatra otela kontroli. Policija je obavila očevide i traga za osobama koje su ove požare skrivile.

Možda ste propustili...

TEŠKA PROMETNA NESREĆA U VUKOVARU

Jedna osoba smrtno stradala, dvije ozlijeđene

UKRADENI BICIKLI DJEVOJČICAMA U OSIJEKU

Mama, puknut će mi srce, ne mogu prestati plakati

PRIJAVLJENO SEDAM OSOBA S PODRUČJA KUTJEVA

Prvo krali pa se potukli

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana