Kultura
ČETVRTO MEĐUNARODNO NATJECANJE MLADIH OPERNIH PJEVAČA “ZINKA MILANOV”

Pobijedila sopranistica Darija Auguštan
Objavljeno 15. srpnja, 2022.
Pobjednica Četvrtog međunarodnog natjecanja mladih opernih pjevača "Zinka Milanov" u HNK-u Ivana pl. Zajca u Rijeci sopranistica je Darija Auguštan, izvijestio je riječki HNK. Najboljom ju je proglasio međunarodni stručni žiri, ali i publika svojim glasovima. Mezzosopranistica Emilia Rukavina dobila je drugu nagradu žirija, a treću ukrajinski bas Serhij Moskalchuk.



Dodijeljene su i posebne nagrade u obliku angažmana odabranih mladih pjevača u opernim produkcijama nekoliko kuća. Tako je intendantica HNK-a u Zagrebu Iva Hraste Sočo izvijestila da angažmane s tim HNK-om mogu očekivati ukrajinski bas Serhij Moskalchuk i češki bariton Robin Červinek. Poziv na suradnju s Operom Slovenskog narodnog gledališča iz Ljubljane dobio je bariton Davor Nekjak, a u Operu SNG-a u Mariboru pozvan je Serhij Moskalchuk. Sopranistica iz Armenije Marianna Martirosyan sudjelovat će u nekoj od budućih opernih produkcija u riječkom HNK-u.



Posebne nagrade Opere Theatra Chemnitz dobilo je petero mladih pjevača: nizozemska mezzosopranistica Veronique van der Meijden, tenor Bože Jurić Pešić te baritoni Krešimir Dujmić, Jurica Jurasić Kapun i Robin Červinek.



Ove se godine za riječko natjecanje prijavilo više od stotinu pjevačica i pjevača iz zemalja Europe i Azije te iz SAD-a, od kojih je izabrano i u prvom krugu nastupilo njih 65, a u finalu desetero najboljih. H
Možda ste propustili...

PROMOCIJA KNJIGE JULIJANE ADAMOVIĆ “OČE, AKO JESI” U KLUBU KNJIŽARE NOVA

Veličanstven roman o ženama i muškarcima

NOĆ KNJIGE OTVORENA U NACIONALNOJ I SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI

Najmasovnija domaća manifestacija sa 1150 programa

Najčitanije iz rubrike