Regija
NAŠIČKI PODUZETNIČKI INKUBATOR

Poduzetnicima novi
prostor 2024. godine
Objavljeno 6. srpnja, 2022.

NAŠICE - Gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, investicije i komunalni sustav Magdalena Vidaković-Gelenčir i v. d. pročelnika Upravnog odjela za investicije i prostorno planiranje Božo Papac obišli su lokaciju te prezentirali projekt izgradnje Centra Industrijske zone Našice, odnosno poduzetničkog inkubatora.

- U fazi smo izrade projektne dokumentacije, a građevinsku smo dozvolu već dobili za izgradnju poduzetničkog inkubatora. Ukupna vrijednost projekta je 11 milijuna kuna, a ono što je jako važno je sufinanciranje 50 posto ukupne investicije, dakle 5,5 milijuna kuna, od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU-a.

Radi se o izgradnji dvaju objekata, a svaki je veličine 1000 kvadrata. Jedan će biti industrijski s četiri metra visine za potrebe otvaranja novih obrta i tvrtki, a drugi uredski. Riječ je o jednoj od demografskih mjera Grada Našica jer ovim želimo omogućiti maksimalno povoljne uvjete za naše mlade, a ovdje je, naravno, riječ o zapošljavanju i otvaranju novih radnih mjesta – rekao je gradonačelnik Kašuba.

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, investicije i komunalni sustav Magdalena Vidaković-Gelenčir pojasnila je svrhu i važnost poduzetničkog inkubatora, a na kraju je naglašeno kako bi realizacija projekt trebala biti gotova do kraja sljedeće godine, a prvi stanari već bi početkom 2024. trebali početi raditi. V.G.

Nastavak ulaganja u Industrijsku zonu
V.d. pročelnika za Upravnog odjela za investicije i prostorno planiranje Božo Papac naglasio je kako je ovo nastavak ulaganja u Industrijsku zonu, gdje je već 46 hektara građevinskog zemljišta kompletno opremljeno i stavljeno u funkciju.

- I dalje razvijamo našu industrijsku zonu, a ovo je jako važan projekt kojim nastavljamo poticanje poduzetništva i industrije, što je iznimno važno za život na ovom području. Poduzetnički inkubator dat će zaisgurno nov zamah gospodarstvu i obrtništvu, ali i demografiji - rekao je Papac.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NIČE NOVA ZGRADA U OSJEČKOJ ULICI

Ključevi će stanarima
biti uručeni na proljeće

2

OTKUP OD PONEDJELJKA, 3. LISTOPADA

Hrvatske šume plaćaju 18 kn za kilogram žira

3

122. BRIGADA SU I RADIOAMATERI ŠIFRANTI

Razbijali su šifre agresora od Papuka pa do Vukovara