Novosti

Iz srca Slavonije u cijeli svijet – zaposlenjem u Ericssonu Nikoli Tesli
Objavljeno 6. srpnja, 2022.

Zanima vas kako je moguće imati odziv uređaja preko mobilne mreže od samo 1ms i kako to iskoristiti? Ovaj podatak je znatno interesantniji kad uzmete u obzir da je reakcija čovjekova mozga na vizualni podražaj 250ms. U odnosu na 1ms – poprilično više! Nije vam jasno kako se točno planira prijeći s 4. na 5. generaciju mobilne mreže? Oduvijek ste se pitali što se događa s vašim mobitelom u trenutku kad ga uključite? Na sva ta pitanja odgovore ima kompanija Ericsson Nikola Tesla koja nudi mogućnost zaposlenja te tako zainteresiranim pojedincima daje priliku da sudjeluju u realizaciji projekta koji su predmet njihova interesa.


Tehnološki gigant


Ericsson Nikola Tesla, pridružena članica korporacije Ericsson, regionalni je isporučitelj komunikacijskih proizvoda i usluga u operatorskom segmentu te isporučitelj inovativnih informacijsko-komunikacijskih rješenja vezanih uz zdravstvenu zaštitu, promet, državnu upravu, komunalne djelatnosti i multimedijsku komunikaciju, a svoj ured u Osijeku je otvorio početkom 2018. godine. Od tada, broj zaposlenika raste i trenutno ih je gotovo 80, ali uz redovite zaposlenike u osječkom uredu radi i 13 studenata koji su integrirani u timove te imaju priliku razvijati tehničke vještine i sudjelovati u izgradnji jedne od trenutno najnaprednijih tehnologija u svijetu - 5G tehnologije. Funkcionalnost na kojoj radimo ovaj mjesec već slijedeći može biti instaliran kod nekog od najvećih svjetskih mobilnih operatera i biti na raspolaganju milijunima korisnika: od onih na dalekom Japanu do, možda, vašeg prvog susjeda.


Fokus nam je na pristupnoj radio mreži i razvoju softvera za krajnje elemente u mreži operatera - bazne stanice. Uz navedeno, širimo svoju djelatnost i na ostale segmente mreže. Svakodnevni rad se odvija u sklopu timova koji sadržavaju članove raznolikih specijalizacija (programiranje, testiranje, arhitektura rješenja,…) s ciljem razvoja pojedinaca u više područja. Iznimna pažnja se posvećuje kvaliteti proizvoda, dobroj organizaciji posla i implementaciji procedura kako bi se postigli optimalni rezultati. 


Kompanija koja u prvi plan stavlja svoje zaposlenike


No prije svega se iznimna pažnja posvećuje zaposlenicima jer su upravo oni glavna snaga naše kompanije. Kompanija svojim zaposlenicima uz stimulativna primanja, vrhunsku opremu i uvjete rada, fleksibilno radno vrijeme, mentorstvo, edukacije i stipendije nudi i cijeli spektar dodatnih pogodnosti. Redovito dajemo povratnu informaciju o rezultatima i zajednički planiramo razvoj karijere svakog pojedinog zaposlenika. Ured Ericssona Nikole Tesle u Osijeku nalazi se u modernom prostoru u samom centru grada, u poslovnoj zgradi Kappa centra što svakako doprinosi ugodnijoj atmosferi i poboljšava tehničke uvjete rada.


Ericsson Nikola Tesla Grupa ima više od 3500 zaposlenih i kompanija je u kojoj radi najveći broj softver dizajnera u Hrvatskoj, njih čak 1800. Zapošljavamo IT stručnjake i početnike različitih profila iz STEM područja. U našem uredu u Osijeku imamo timove koji se bave programiranjem na low level razini bliskoj hardware-u (middleware, drivers), pa sve do takozvanog high level softvera za upravljanje vezom između mreže operatera i krajnjih korisnika mobilnih uređaja. Tu su još i odjeli koji se bave razvojem rješenja za  domaće i strane državne institucije i ministarstva, kao i odjeli koji pružaju podršku domaćim mobilnim operaterima. Neke od tehnologija koje se koriste su programski jezici C/C++, Java, Erlang, operacijski sustavi Linux, Windows, Git sustav za verzioniranje softvera, mrežne tehnologije (IP,TCP, SCTP, GTP, i sl.). Zahvaljujući aktivnostima R&D centra te ekspertnih centara za usluge kupcima, kompanija je vodeći hrvatski izvoznik znanja.


Ako ste u potrazi za novim profesionalnim izazovima, želite raditi u jednoj od najutjecajnijih ICT kompanija u svijetu te u kompaniji koja je ujedno najveći hrvatski izvoznik znanja, javite se u osječki ured Ericsson Nikola Tesla bilo slanjem otvorene molbe ili pak prijavom na neku od 20 trenutno otvorenih pozicija.

Sve detalje možete saznati na našoj web stranici www.ericsson.hr/karijere.

Možda ste propustili...

USUSRET 27. OBLJETNICI AKCIJE “OLUJA”

Presudna pobjeda koja je učvrstila nadu prognanih

NEKADAŠNJI ZAPOVJEDNIK 9. BOJNE HOS-A

Optužni prijedlog protiv Skeje

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PREZADUŽENO 235.000 GRAĐANA, DUGUJU 18,53 MLRD. KN

Ekonomisti: Ne radi samo tko ne želi, uz posao može vraćati dug

2

U ŠTO ULOŽITI UŠTEĐEVINU A DA NE IZGUBI NA VRIJEDNOSTI

Nemate dovoljno za nekretninu? Kupite hranu, drva, uložite u solare

3

MIROVINSKI SUSTAV SVE TEŽE “PROIZVODI” DOVOLJNO MIROVINA

Hrvatska sve bliže tome
da ima isti broj radnika
i umirovljenika, što je u
teoriji slom mirovinskog sustava