Sport
”LUDI” AUSTRALAC

Morali su me izvući iz puba da bih otišao na meč s Nadalom
Objavljeno 6. srpnja, 2022.
Hodajuća mina, eksplozivni Nick Kyrgios, jedan je od igrača koji obilježavaju ovogodišnji Wimbledon

Zabrana igranja Rusima i Bjelorusima, turnir bez WTA i ATP bodova, povlačenje iz ždrijeba zbog koronavirusa, ispadanje zvučnih imena već u prvom tjednu, mrtva utrka za finale Rafaela Nadala i Novaka Đokovića... Sve to obilježava ovogodišnji Wimbledon, najpoznatiji teniski turnir na svijetu, na kojem nikada nije dosadno, pa čak kad ga takvim pokušaju učiniti uštogljeni i ponekad ipak dosadni Englezi.



Onaj koji uglednicima iz najpoznatijeg Cluba na svijetu za gospodu "pije krv na slamku" svakako je australski tenisač Nick Kyrgios, koji na travi All England Cluba pravi show, ali i pobjeđuje te je nakon više od sedam godina ponovno među četvrtfinalistima na Grand Slam turniru. Nick također pripada u skupinu "priča turnira", čovjek sjajne ruke i nemirnog duha pravi nered gdje god se pojavi. Na terenu vikom, psovkama, uvredama izluđuje suparnike, suce i gledatelje, na konferencijama za novinare jede i pije nimalo ne poštujući one koji ga nešto žele pitati. Australac je hodajuća mina za kojeg ne postoje pravila, definitivno čovjek koji razbija monotoniju bijelog sporta. Nažalost, vrlo često na nepristojan i krajnje uvredljiv način. U meču protiv Amerikanca Brandona Nakashime nije previše divljao, ali je prekršio pravilo. Došao je na teren u crvenim tenisicama, iako pravilo Wimbledona kaže da svaki dio odjeće i obuće mora biti većim dijelom bijele boje.

- Radim ono što volim i želim. Volim nositi svoje tenisice. Nemam problem što moram razgovarati s vrhovnim sucem turnira. Sljedeći put ću nositi bijele tenisice - objasnio je Kyrgios, koji uživa u neredu koji radi.

- Ne smeta mi, to baš volim. Privlačim više pozornosti. Kako se ono kaže - svaka reklama je dobra reklama, zar ne? - odgovarao je Kyrgios novinarima koji su ga pitali je li se umorio od izazivanja incidenata.

Podijelio je i jedno svoje iskustvo s Wimbledona prije tri godine.

- Menadžer me je morao izvlačiti iz puba u četiri ujutro da bih išao igrati meč drugog kola protiv Nadala na centralnom terenu. Jedva me je izvukao. Ma prošao sam ja puno toga - priznao je Kyrgios, koji će za plasman u polufinale londonskog Grand Slama igrati protiv Čileanca Cristiana Garina.

Ivana Liović
Poljičak u osmini finala, Prižmić ispao
Peti junior svijeta, 17-godišnji Splićanin Mili Poljičak, igrat će u osmini finala Wimbledona u juniorskoj konkurenciji, nakon što je u utorak u meču drugog kola svladao Kanađanina Jadena Weeksa sa 7:5, 7:6 (4). Nažalost, Dino Prižmić se nije pridružio Poljičku jer ga je u drugom kolu sa 7:5, 6:2 svladao Chak Lam Coleman Wong iz Hong Konga. Poljičku je ovo posljednja godina igranja na juniorskim turnirima, a trenutačno je ostao najbolje rangirani tenisač u ždrijebu Wimbledona, na kojem je prošle godine iz kvalifikacija došao do četvrtfinala.

Možda ste propustili...

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

PRVA ŽNL VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

Mitnica zabila 15 komada

Najčitanije iz rubrike