Sport
SVEUČILIŠNA SPORTSKA BALKANIJADA

Basketaši prvi, dvije medalje u odbojci
Objavljeno 6. srpnja, 2022.
Bio je to lijep skup studenata sportaša u Tuzli. U sklopu Ljetnog Univerziteta održana je peta zasuredom studentska sportska Balkanijada, koja se napokon vratila nakon otkazivanja u prethodne dvije pandemijske godine. Nastupilo je 30 sastava u ekipnim sportovima te nešto manje studenata u pojedinačnim kao što su stolni tenis ili šah. Na sportskoj Balkanijadi bili su i studenti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera iz Osijeka, koji su se pokazali vrlo vještima u basketu i odbojci na pijesku.

Nakon dobrih igara u grupnoj fazi košarkaškog dijela turnira osječki studenti u polufinalu su bili bolji od domaćina, Univerziteta u Tuzli, sa 11:9, a u finalu su pobijedili kolege sa sarajevskog Univerziteta 21:17. Osječki basketaši Tuzlu napustili kao pobjednici, a u svojim redovima imali su i najboljeg igrača turnira, a to je Antonio Žulj.

U odbojci na pijesku obje ekipe Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera, i ženska i muška, dogurale su do finala, ali nisu mogle do pobjedničkog pokala. Osječanke su u polufinalu svladle SC UNTZ sa 2:0 (15:6, 15:12), a u finalu su morale priznati primat domaćim studenticama iz Tuzle, koje su do pobjedničkog pokala otišle pobjedom od 2:0. Slično je bilo i kod odbojkaša, Osječani su u polufinaliu svladali sarajevske studente sa 2:0, a onda su u finalu poraženi od Tuzlaka sa 2:1.

U ukupnom poretku studenti sportaši Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera bili su drugi s 14 bodova, a ispred njih je bio samo Univerzitet u Tuzli (20 bodova). I. Li.

Ivana Liović
Možda ste propustili...

SPLITSKI KLUB IMA NOVOG PREDSJEDNIKA

Iz Presoflex gradnje iz Požege na čelo Hajduka

ODBOJKAŠI KREĆU U FINALNU SERIJU ZA PRVAKA

Nakon trijumfa u Kaštelima puni smo samopouzdanja

Najčitanije iz rubrike