Sport
RUKOMETAŠICE DANAS (15 H) U FINALU MI

Hrvatice za zlato sa Španjolkama
Objavljeno 6. srpnja, 2022.
Hrvatska ženska rukometna reprezentacija danas će od 15 sati u Oranu igrati za zlatno odličje na Mediteranskim igrama. Izabranice Nenada Šoštarića mjesto u finalu izborile su uvjerljivom polufinalnom pobjedom nad Srbijom (31:20) te su tako osigurale peto odličje na MI. Za drugo zlato potrebno je još svladati Španjolsku, koja je u drugom polufinalu nadvisila Portugal (26:24).Do velikog slavlja i trećeg finala rukometašica na MI Hrvatsku su predvodile Katarina Pavlović i Tina Barišić sa po osam te Lana Jarak sa sedam pogodaka, a Antonija Tucaković skupila je 13 obrana. Kod suparnica najefikasnije je bila Aleksandra Vukajlović (8).

- Izuzetno velika i značajna pobjeda za hrvatski ženski rukomet. Otišli smo na ove Mediteranske igre s varijantom da ćemo dati sve od sebe i pokušati napraviti što je god moguće. Međutim, sumnjam da je puno ljudi vjerovalo da možemo doći do ovog nivoa jer od onog prvog popisa nam je otkazalo pet, šest igračica i od onog popisa otkad smo krenuli ovdje, dan prije polaska Lea Franušić, prva utakmica prijateljska Šimara, utakmica s Alžirom Lucija Bešen, znači tri izuzetno bitne igračice - pričao je nakon ulaska u finale hrvatski izbornik i dodao:

- Osvojili smo minimalno srebrnu medalju, što je izuzetno velika stvar i nastavak jednog našeg nivoa koji je počeo i na Europskom prvenstvu. Znači, u razdoblju od nekakve dvije godine, hrvatska reprezentacija je osvojila dvije međunarodne medalje. To nas čini sretnima i ponosnima i tjera nas da i dalje radimo što više i bolje, i valjda će potjerati nekoga tko je iza nas da se u ovo treba ulagati. Mi smo prema uvjetima puno lošiji nego reprezentacija Srbije, reprezentacije Španjolske, koje su ovdje. Ulažite u ove djevojke i one će vam vratiti, vraćaju već sada!

Naše će djevojke tako imati priliku ponoviti uspjeh iz 1993., kada je Hrvatska uzela zlato, a ako im je dodatni motiv osim najsjajnijeg odličja uopće potreban, mogu ga pronaći u uzvratu Španjolkama, koje su u skupini bile uspješnije (31:23).

- Ovo je pravi primjer utakmice gdje smo igrali sve dogovoreno i takav je na kraju bio i rezultat. Znali smo da ništa ne znači što smo igrali s njima prijateljsku utakmicu, ovo je bila sasvim druga utakmica i veći ulog. Treba pohvaliti sve cure koje su sve dale od sebe. Sad se treba odmoriti i pokazati da utakmica protiv Španjolske u grupi nije bila naš dan i uzeti to zlato te otići kući s pobjedom - izjavila je Tina Barišić. G.R.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike