Regija
PREZENTIRAN URBANISTIČKI PROJEKT SPORTSKO-REKREACIJSKOG CENTRA NEXE ARENA

Dvorana, teniski tereni i bazeni
Objavljeno 5. srpnja, 2022.
NAŠICE



U gradskoj vijećnici predstavljeno je prvo urbanističko rješenje Sportsko-rekreacijskog centra Nexe Arena. Urbanističko rješenje prezentirali su predstavnici projektne tvrtke Dva arhitekta, koju čini arhitektonski dvojac Tomislav Ćurković i Zoran Zidarić.

Nexe Arena planira se izgraditi u suradnji Grada Našica, tvrtke Nexe d.d. i Osječko-baranjske županije. Prezentaciji su nazočili gradonačelnik Krešimir Kašuba, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalni sustav Magdalena Vidaković-Gelenčir, v.d. pročelnika Upravnog odjela za investicije i prostorno planiranje Božo Papac sa suradnicima te predstavnici tvrtke Nexe d.d. Ivan i Josip Ergović.

Budući Sportsko-rekreacijski centar nalazio bi se u Ulici kralja Petra Krešimira IV., kod obilaznice i ulaza u park, te će se svojim uređenjem nastaviti na prirodno okruženja Perivoja Pejačević. Urbanističkim projektom u okviru parcele SRC-a planirana je gradnja sportske dvorane a 4000 mjesta za sjedenje, teniskih terena i bazena. Urbanističkim planom grada Našica na toj parceli sportsko-rekreacijska zona predviđena je još osamdesetih godina prošlog stoljeća.

Prezentirano urbanističko rješenje riješilo je sve postavljene zahtjeve prema važećoj prostornoplanskoj dokumentaciji. Ponuđene su tri varijante Nexe Arene. Uskoro slijedi još jedna prezentacija urbanističkog rješenja, a nakon odabira najboljeg krenut će se u izradu projektno-tehničke dokumentacije radi prijave projekta za financiranje iz europskih fondova. S. Fridl
Najčitanije iz rubrike