Regija
VEĆA FUNKCIONALNOST I SIGURNOST

U Zlatodolu su uređeni parking, staza i igralište
Objavljeno 6. srpnja, 2022.
ŽUPANJA



Završeni su radovi na uređenju komunalne infrastrukture u naselju Zlatodol, kojima je konačno riješen i problem parkiranja u Ulici Andrije Hebranga, a uređeno je i dječje igralište i nogostup.



Stanovnici Hebrangove, podsjećamo, godinama su negodovali što gosti tamošnjeg ugostiteljskog objekta svoja vozila parkiraju na zelenu površinu, gdje se igraju djeca, ili ostavljaju pred njihovim kućama, čime im blokiraju i kolne ulaze, pa su se često žalili u gradsku upravu. Proljetos je na sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Damir Juzbašić detaljno izvijestio o problematici i neredu koji ondje nastaje zbog parkiranja na javnoj površini. U Gradu su, u suradnji sa strukom, pronašli rješenje. Dio Hebrangove je, između Ulice Josipa Lovretića i Miroslava Krleže, uređen za jednosmjerni promet koji se sada odvija kružno, uz desni rub kolnika, a uz lijevi se parkiraju vozila. Na taj je način dobiveno 16 parkirnih mjesta uz lijevi rub kolnika. Nova je regulacija uređena horizontalnom i vertikalnom signalizacije. Iako su stanovnici u početku bili skeptični i negodovali, to se, bar za sada, pokazalo dobrim i jedinim mogućim rješenjem. Kolni su ulazi i površine pred kućama slobodni. A roditeljima je bitno to što je na dječjem igralištu postavljena zaštitna ograda koja će znatno povećati sigurnost djece i spriječiti istrčavanje mališana na cestu. Postavljene su i zaštitne mreže iza golova i reflektor kako bi djeca igralište, na kojemu se posebice ljeti rado okupljaju, mogla koristiti i u večernjim satima. Konačno je u Zlatodolu primjereno uređen i prolaz - nogostup, koji povezuje naselje i izlazi u Gundulićevu ulicu, a postavljena su i rasvjetna tijela. Ukupna vrijednost navedenih radova je 200 tisuća kuna. U pripremi su investicije i u drugim dijelovima grada. Predstoji uređenje javne površine u Aleji Matice hrvatske, u blizini državne ljekarne, odnosno izgradnja nogostupa i parkirnih mjesta na površini prekoputa Galerije LUŽ 08. Ovih dana kreće i izgradnja dječjeg igrališta u Mažuranićevoj ulici, koje će djeci i mladima u tom dijelu grada napokon osigurati sadržaje za kvalitetno provođenje vremena. U tijeku su i posljednje pripreme za početak gradnje polivalentnog igrališta s atletskom stazom kod OŠ Ivana Kozarca. Krenut će i gradnja komunalne infrastrukutre u Poduzetničkoj zoni Sječine.



Zbog navedenih radova predstoji rebalans gradskog proračuna, a na dnevnom redu Gradskog vijeća bit će u petak, 15. srpnja. Na sjednici bi se, među ostalim, trebala donijeti i odluka o kreditnom zaduženju Grada za približno 4,5 milijuna kuna. Time će osigurati vlastiti udio novca za realizaciju projekata za čije su sufinanciranje Gradu već odobrena znatna nepovratna sredstva iz raznih izvora. Trebala bi se riješiti i elektrifikacija lovačke kuće. M.L.O.

Andrea Ilakovac
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana