Osijek
U PETAK U DVORIŠTU KNJIŽNICE

GISKO: Dokumentarni film i fotoizložba “DGO”
Objavljeno 6. srpnja, 2022.
U organizaciji Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, u petak (8. srpnja) s početkom u 21 sat bit će prikazan prvi dio dokumentarnog filma "DGO" autora Hrvoja Petrovića te postavljena istoimena izložba fotografija sa snimanja filma, fotografa Mateja Florschütza. Projekcija će biti u dvorištu Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, kao i izložba, koju će biti moguće pogledati i u prostoru Knjižnice u danima prije prikazivanja filma. Broj je sjedećih mjesta ograničen, a ulaz slobodan. Dobrovoljni se prilog za autorov rad na filmu može donirati u kutiju koja će biti postavljena za vrijeme projekcije.

Dokumentarni film “DGO” govori o “udžbeničkoj” i ‘’uličnoj’’ povijesti Donjeg grada prepričanoj kroz riječi ‘’malog čovjeka’’. Radnja, kroz ukupno sedam sati raspoređenih u tri zasebna nastavka filma, prati dvadesetak sadržajno različitih tema - od Murse i Bendeka, preko međukvartovskih odnosa, Olimpije i Kožare, do Slavije, Drave i kultnog igrališta ‘’Đure’’ - istovremeno dokumentirajući i povijest samog grada Osijeka.



Temeljen na povijesnim dokumentima, ali prije svega na razgovorima autora sa stotinjak Donjograđana koji su bili voljni odvojiti svoje vrijeme, priče i fotografije, film je kroz godinu i pol dana rađen bez ičijeg financijskog, političkog ili nekog trećeg oblika podrške, sponzorstva ili pokroviteljstva. I.R.G.
Možda ste propustili...

URUČENE USPOMENICE NA MEMORIJALNU HODNJU OSIJEK - VUKOVAR

Svake godine sve više učenika želi dati svoj obol žrtvi Vukovara

NA EVANĐEOSKOM TEOLOŠKOM VELEUČILIŠTU

“Prozori u maštu” za otvaranje Dječje knjižnice

Najčitanije iz rubrike