Regija
INVESTICIJA VRIJEDNA 2,7 MILIJUNA KUNA

U Borovu naselju nova košarkaška oprema i rasvjeta
Objavljeno 5. srpnja, 2022.
VUKOVAR - Grad Vukovar i Javna ustanova Sportski objekti Vukovar realizirali su više projekata vezanih uz modernizaciju sportske dvorane u gradskoj četvrti Borovo naselje. Ukupna vrijednost investicija je gotovo 2,7 milijuna kuna, a radovi su sufinancirani sredstvima EU-a i Ministarstva turizma i sporta. Iz Grada su naglasili kako je osigurano podizanje standarda sportske dvorane koju redovito koriste vukovarski sportaši kao i oni koji dođu u grad. U tijeku je održavanje ljetnog sportskog kampa, a najmlađi su Vukovarci dobili kvalitetno mjesto za razvijanje sportskih vještina.

Ivan Szabo, ravnatelj JU Sportski objekti Vukovar, izjavio je kako je pribavljena najkvalitetnija košarkaška oprema koja omogućuje održavanje najviših košarkaških natjecanja.

- Modernizacija je neizmjerno važna za sportske udruge i klubove koji djeluju u našem gradu i dvoranu će moći koristiti na znatno funkcionalniji način. Ovo je važan iskorak u sportskoj infrastrukturi Vukovara - poručio je.

Dvorana je provedbom projekta "Razvoj dodatnih obrazovnih sadržaja i modernizacija sportske dvorane Borovo naselje" energetski obnovljena, modernizirani su elektrotehnički i strojarski sustavi te ugrađena nova LED rasvjetna tijela. Grad je nabavio i opremu kojom je modernizirana košarkaška dvorana, a JU Sportski objekti Vukovar proveo je izgradnju ureda za sportske udruge koje koriste dvoranu te se angažirao na opremanju fitness-centra koji koriste sve sportske udruge koje su korisnici dvorane, ali i mnoge druge.

Nabavljena oprema služi za jačanje gornjih i donjih ekstremiteta te za opću kondicijsku pripremu. D. Korpoš
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike