Sport
IZBORNIK HRVATSKE IVICA TUCAK RAZOČARAN NAKON PORAZA U UTAKMICI ZA BRONCU

Medalja na velikom natjecanju je daleko
Objavljeno 4. srpnja, 2022.
Izbornik Hrvatske Ivica Tucak bio je razočaran konačnim raspletom našeg nastupa na SP-u u Mađarskoj. Barakude su ostale na korak do postolja, a prema našem izborniku to je dokaz kako nam za medalju još treba.

- Nije bilo snage i svega onoga što čini razliku između trećeg i četvrtog mjesta. Čestitam Grcima, koji su bili bolji. Šanse koje smo promašivali samo su dokaz koliko je velik put i razlika između bronce i četvrtog mjesta. Očito još nismo spremni za medalju na velikom natjecanju.

Tucak je istaknuo brojne velike promašene prilike i pogreške koje su njegovi igrači činili, uz zaključak kako je sve ovo dio sazrijevanja.

- Nismo imali potrebnu koncentraciju u napadu, strašno smo puno promašili, izgađali njihova vratara. Ali to je sazrijevanje, koje ne ide preko noći, to je dugotrajan i mukotrpan proces. Čestitike igračima na srčanosti, na želji i svemu što su pokazali, vraćali smo se, ali u momentima kada smo se trebali naplatiti pravili smo početničke pogreške. Medalja na velikom natjecanju još je daleko. Trebamo izvući dobre analize, pokazali smo većim dijelom turnira dobru igru, ali sad nismo bili pravi. Ove reprezentacije očito su bolje od nas. Nas čeka rad, rad, rad.

Hrvatsku za manje od dva mjeseca (od 27. kolovoza do 10. rujna) čeka Europsko prvenstvo u Splitu, a za Tucka ovo nije bila dobra uvertira.

- Nije uvertira dobra kad se ne osvoji medalja. Vidio sam i suze na klupi, to su novi momci, znam kako će teško pasti, ali to je pouka sporta. Kad bi tako lako bilo osvojiti medalju na velikom najecanju, sve reprezentacije bi ju osvajale - zaključio je Tucak. G.R.
Možda ste propustili...

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

GRANIČNA POLICIJA NA OPREZU

Kohorta ne ide u Split, posebice ne u Mostar

Najčitanije iz rubrike