Sport
MEDITERANSKE IGRE

Odbojkaši igraju za zlato, a rukometašice sa Srbijom za finale
Objavljeno 4. srpnja, 2022.
Hrvatske odbojkašice koje su u alžirski Oran došle braniti zlato rano su ispale iz utrke za novu medalju na Mediteranskim igrama, ali zato dobro ide našim odbojkašima. Oni su osigurali najmanje srebro jer su izborili nastup u finalu mediteranskog turnira. U polufinalnom susretu hrvatski odbojkaši svladali su Italiju sa 3:1 (26:24, 25:22, 21:25, 26:24).

U napetom i vrlo izjednačenom meču Hrvatska je, osim u trećem setu, uvijek bila za nijansu bolja, a veliki predvodnik bio je odlični Petar Đirlić, koji je na ovom susretu ostvario čak 33 poena te je bio uvjerljivo najbolji igrač susreta. Uvodna dva seta bila su krajnje izjednačena, no u završnicama je uvijek Hrvatska bila korak ispred. Povela je Hrvatska i u trećem setu, ali je potom Italija zaigrala bolje. Sredinom te dionice nadoknadila je zaostatak i potom smanjila na 1:2 u setovima. Drama se nastavila i u četvrtoj dionici, ali hrvatski igrači nisu dopustili odlazak u dodatnu dramu petog seta, već su dobili taj dio igre 26:24 i proslavili veliku pobjedu. Uz Đirlića za Hrvatsku je 16 poena ostvario kapetan Marko Sedlaček. Finale je na rasporedu u ponedjeljak (20 sati), a Hrvatska će igrati protiv Španjolske ili Francuske.

Odbojkaši su u finalu, a po njega danas idu i naše rukometašice, i to protiv reprezentacije Srbije. U susretu posljednjeg, trećeg kola skupine A rukometašice Hrvatske upisale su prvi poraz, Španjolska je bila bolja s uvjerljivih 31:23 (18:12), no unatoč tome Hrvatice su osigurale mjesto u polufinalu zbog prethodnih pobjeda u skupini protiv domaćina Alžira i Tunisa. Danas (ponedjeljak) od 15.30 Šoštarićeve izabranice igrati će protiv Srbije, a u drugom polufinalu sastaju se Španjolska i Portugal.

U finalu u Oranu nastupilo je dvoje hrvatskih plivača, Mario Šurković je u finalu 100 metara slobodno zauzeo posljednje, osmo mjesto, dok je za jednu poziciju bolja, sedma, bila Ana Blažević u finalnoj utrci 100 metara prsno. Bez mogućnosti borbe za medalju ostali su hrvatski atletičari u utrkama na 100 i 110 metara s preponama. Hrvoje Čukman na 110 metara s preponama (14.05), kao i Ivana Lončarek (13.69 sekundi) na 100 metara s preponama, zauzeli su peta mjesta u svojim polufinalnim skupinama, a ostvarena vremena nisu bila dovoljna za ulazak u birano, finalno društvo. I. Li.
STOP ZA KOŠARKAŠE
Četvrtfinale je označilo kraj natjecanja za hrvatsku košarkašku reprezentaciju (3x3) na Mediteranskim igrama u Oranu. U toj fazi natjecanja bolja je od Hrvatske, sa 17:14, bila Srbija. Osim Srbije u polufinale se do sada još plasirala reprezentacija Turske, koja je svladala Portugal sa 18:14. U hrvatskoj reprezentaciji najbolji je strijelac bio Ivan Vrgoč, koji je ubacio šest poena. Pet je dodao Ivan Nakić-Vojnović, a tri Luka Radoš.

Najčitanije iz rubrike