Osijek
GASTRONOMSKI I ENOVIKEND U OPĆINI ERDUT

Aljmaš: Toprek najbolji na fišijadi
Objavljeno 3. srpnja, 2022.

Erdutska općina bila je ovaj vikend puna gostiju; neki su bili rasuti po brojnim vinarijama, drugi su uživali na fišijadi Kajak kanu kluba Aljmaš, na kojoj je bilo napretek dunavske ribe i glazbe uz TS 5 tambura.

Predsjednik KKK-a Dario Považanj i zamjenik predsjednika TZ-a Erdut Darko Barjaktarević kažu kako je ribljoj večeri prethodilo druženje s vinarima koji su pripremili razne aktivnosti. Bilo je to zanimljivo popodne u Vinariji Siber, u Vinariji Magistra bila je i radionica oslikavanja na dunavskom obronku, a u Vinariji Antunović degustiralo se sve po domaćem receptu... Jasna Antunović imala je i svoju ekipu na fišijadi na čelu s kuharicom Vandom Živčić, a sa svojim je vinima bila i sponzor nagrada za najuspješnije kuhare kojih je bilo čak - 53! Svaki od njih sa sobom je u Aljmaš poveo još "brdo gostiju", tako da je središte toga lijepog mjesta bilo puno gostiju koje je na štandovima dočekala odlična ponudom lokalnih proizvođača i udruga.

Prvo mjesto na fišijadi osvojio je Zoran Toprek (5000 kn). Drugi je bio Bojan Marušić (2000 kn), treći Zvonko Barić (1000 kn), a četvrti su bili Pajdaši Jarmina. Sudili su Duško Prodanović, Nenad Belak, Đorđe Držaljević, Mijo Belik, Matija Marinović, Siniša Brekalo, Robert Batrat i Radoslav Marić. Uručujući nagrade najboljima, načelnik Općine Erdut Jugoslav Vesić čestitao je organizatorima te naglasio da je sve teklo glatko - od pripreme do realizacije. D.Pejić

Možda ste propustili...

GDJE U KUPOVINU U NEDJELJU?

Trgovine koje rade 14. travnja

KOD SPOMEN-OBILJEŽJA U PERIVOJU KRALJA TOMISLAVA

79. obljetnica oslobođenja Osijeka od fašista

Najčitanije iz rubrike