Novosti
BEŠĆUTNA KRAĐA KOD VARAŽDINA

Uhićen provalnik koji je ukrao opremu HGSS-a
Objavljeno 3. srpnja, 2022.

Nažalost, ima bešćutnih lopova koji bez trunke savjesti kradu onima koji svakodnevno spašavaju ljudske živote. Jedna takva krađa koja je razljutila stanovnike varaždinskog kraja zbila se u četvrtak u varaždinskoj Dravskoj park-šumi. Lopov je provalio u zaključani kombi Hrvatske gorske službe spašavanja i ukrao opremu za spašavanje. Krađa je nešto kasnije prijavljena, a 26-godišnji lopov je, zahvaljujući promptnoj reakciji varaždinskih policajaca, brzo lociran i uhićen. Pronađen je i veći dio ukradene opreme.



- U četvrtak između 15 i 18 sati na Dravi kod Cirkovečke grabe na frekventnom dijelu iz zaključanog kombija, sada nažalost bez zadnjeg i prednjeg stakla, ukradena je osobna i službena HGSS-ova oprema. Ukradena je odjeća i obuća za spašavanje iz vode, alpinistička oprema i spravice, kacige, čeone lampe... tri torbe i ruksaci. Ako netko primijeti ili ima bilo kakve informacije o nestaloj opremi, molim da javi nama ili policiji - bila je prva poruka HGSS-a. Policija je odmah krenula u akciju pronalaženja provalnika koji je, osim krađe skupe opreme za spašavanje, razbijanjem vjetrobranskih stakala počinio i štetu od nekoliko tisuća kuna na kombiju. Dan poslije potraga je dala rezultata i provalnik je uhićen, a dio ukradene opreme vraćen je HGSS-u. Kradljivac je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu.

HGSS je nakon objave o pronalaženju lopova zahvalio na svojim društvenim mrežama varaždinskim policajcima. Mnogi su komentirali neshvatljivi lopovluk. "Koliki moraš biti moralni jadnik da kradeš od HGSS-a i razbijaš im kombi? Od ljudi koji se nesebično žrtvuju da bi spasili tuđe živote ne dovodeći nikad u pitanje vlastitu sigurnost? Za kaznu bih ga poslala na vrh Velebita i natrag... u japankama!" bio je jedan od komentara. Na posljednji dio komentara odgovorili su i iz HGSS-a: "Nikako u japankama, jer onda ćemo ga morati spašavati..."

Milan Bugarić
Najčitanije iz rubrike