Novosti
NATJECANJE SREDNJOŠKOLACA “ZNANSTVENIK U MENI”

Mladim znanstvenicima i inovatorima dati potporu
Objavljeno 4. srpnja, 2022.
Pobjednik natjecanja u komunikaciji znanosti, za učenike i učenice srednjih škola, "Znanstvenik u meni" u kategoriji originalnih istraživačkih radova je Jan Špiclin iz Prve gimnazije Varaždin, a Lucija Filep i Petra Vidaković iz Srednje škole Novska u komunikacijskim kategorijama.

Na završnici natjecanja održanoj u Centru za kreativne industrije u Zadru, u suorganizaciji Educateama i Društva za edukaciju van okvira, sudjelovalo je 16 učenika s 10 vrhunskih radova, uključujući i originalna istraživanja. Jan Špiclin pobijedio je s originalnim istraživačkim radom o utjecaju fenola iz ekstrakta zelenog matcha čaja na smanjenje stope oštećenja DNA molekule iz sperme lososa uslijed izlaganja UV-A zračenju, a Lucija Filep i Petra Vidaković su u komunikacijskim kategorijama pobijedile s radom "Sijeda kosa". "Znanstvenik u meni" dio je projekta "Korak u znanost: kontinuirani razvoj znanstvenih vještina u srednjoškolaca", koji u suradnji s Institutom Ruđer Bošković i Institutom za razvoj obrazovanja provodi Društvo za edukaciju van okvira.

Voditelj projekta “Znanstvenik u meni” i član žirija natjecanja Mario Borna Mjertan ističe da je cilj projekta podupirati mlade inovatore i znanstvenike i prepoznati njihov potencijal, veseli ga veliki broj prijavljenih srednjoškolaca te kaže kako “vjeruje da je budućnost znanosti u Hrvatskoj sigurna”. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DRUŠTVENE PROMJENE I ODLUKE O POTOMSTVU

Sve se manje žena odlučuje
rađati prije tridesete godine

2

30 GODINA OD NAJVEĆE RAZMJENE ZAROBLJENIKA

Najmlađi razmijenjeni logoraš
imao je 16 godina, najstariji 67

3

POLICIJA NA OSJEČKOM PODRUČJU

Vozačima romobila 20 upozorenja i tri kazne