Regija
U KUĆI REICHSMANN PRIKAZ VJERNE PUBLIKACIJE SMOTRE

Predstavljena Revija Đakovački vezovi
Objavljeno 2. srpnja, 2022.

ĐAKOVO - U nazočnosti gradonačelnika Marina Mandarića i drugih brojnih poklonika, kao i suradnika iz Đakova, Osijeka, Vinkovaca, Našica, Virovitice i drugih mjesta, u Kući Reichsmann u subotu, 2. srpnja, predstavljena je ovogodišnja Revija Đakovački vezovi, vjerna publikacija te smotre tradicijske kulture koja je svečano otvorena u petak navečer. U njoj je i ove godine niz zanimljivih stručnih i popularnih tekstova iz različitih područja iz pera više autora, a predstavila ju je njezina glavna urednica Jasmina Jurković Petras. Osim etnologa, etnografa i drugih stručnih suradnika, naglasila je kako su u njoj i tekstovi entuzijasta, zaljubljenika u narodno stvaralaštvo.

 
- Revija svojim stručnim i popularnim tekstovima dopunjuje Đakovačke vezove, a radovi su podijeljeni su tri cjeline. Obuhvaća oko 30 tekstova više od 40 autora. Ona promovira Vezove i u nju su utkane sve vrijednosti utemeljene u našu folklornu manifestaciju, rekla je Jurković Petras, čestitavši autorima na doprinosu da Revija pomakne svoje granice.
U Reviji su tekstovi iz područja filatelije, numizmatike, etnoogije, etnografije, lingvistike, usmene književnosti i drugih područja, a  dolaze iz svih područja Slavonije i RH. Prati ju i bogati foto-materijal, autora Silvije Butković, Marka Milasa, Vlatke Berc i Maje Muškić.
O značenju Revije i njezinom doprinosu u očuvanju Vezova govorila je i direktorica Turističke zajednice grada Đakova Marija Burek, a u programu je nastupila ŽPS Skladovke. S.Župan

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike