Sport
NOGOMETAŠI OSIJEKA ZAKLJUČILI PRIPREME U SV. MARTINU

Sedmica i prekrasan pogodak Barrija za oproštaj od Međimurja
Objavljeno 2. srpnja, 2022.

Bijelo-plavi su pripreme u Sv. Martinu zaključili pripremnim susretom protiv domaćeg trećeligaša Poleta. Bila je to opuštajuća utakmica u kojoj se sve složilo kako treba jer je popustila i velika vrućina koja je vladala posljednjih dana.

Uoči susreta uprilična je mala svečanost u kojoj je Poletu dodijeljen pokal za osvojeno prvo mjesto u Trećoj HNL Sjever prošle sezone. No, Osječani nisu imali milosti za slavljenika. Utakmicu su otvorili furiozno jer su već u prvih 15 minuta imali tri pogotka prednosti. Taj kratki rafal otvorio je Beljo u osmoj minuti, ali trenutak koji je doista vrijedan spomena dogodio se četiri minute kasnije. Barri je dočekao jednu izbijenu loptu iz kaznenog prostora domaćina na nekih 25 metara od vrata i onda krasnim padajućim volejem lansirao loptu u gornji lijevi kut. Do poluvremena Osijek je još dvaput pogađao mrežu Poleta, a upečetaljiv je bio četvrti pogodak koji je Fućak postigao nakon solo-prodora u kojem je osvojio više od 50 metara. Doprinos zanimljivom prvom poluvremenu dali su i domaćini koji su  lijepim pogotkom Patafte glavom u 41. mnuti smanjili prednost Osijeka.

U nastavku susreta pala su još tri pogotka sva tri u mreži domaćina pa su bijelo-plavi za oproštaj od Međimurja zabilježili najuvjerljiviju pobjedu tijekom priprema za novu sezonu, a domaćinu će ostati utjeha da su uspjeli postići počasni pogodak.

Trener Nenad Bjelica igračima je dao kraći odmor, a momčad će na okupu opet biti u utorak poslijepodne. D. Keler 

POLET**1(1)
OSIJEK**7(4)


SV. MARTIN – Igralište NK Polet. Vrijeme i teren pogodni za igru. Gledatelja: 300. Sudac: Matje Kolarić (Strahoninac). Strijelci: 0:1 Beljo (8), 0:2 Barri (12), 0:3 Stojko (15-autogol), 0:4 Fućak (36), 1:4 Patfta (41), 1:5 Topčagić (67), 1:6 Bakić (76), 1:7 Beljo (79).


POLET: M. Horvat, Stojko, Barat, Mesarić, P. Horvat, Patafta, Šarić, Jurinić, Krištofić, Perčić, Antolek, još su igrali: Topolnjak, Glavica, Šegović, Lajtman, Mlinarić, Novak, S. Žganec, E. Žganec, Mezga, Mihalinec.
OSIJEK: Malenica, Grgić, Bralić, Čeberko, Jurčević, Barri, Jugović, Petković, Beljo, Fućak, Mance, još su igrali: Kolić, Miloš, Barišić, Cvijanović, Zebec, Bakić, Topčagić, Janjić. 

JOŠ DVIJE PROVJERE DO POČETKA SEZONE

Nogometaši Osijeka dosad su odigrali pet pripremnih utakmica, a do početka nove sezone očekuju ih još dva susreta. U subotu će na "generalki" u Gradskom vrtu gostovati BiH Premijerligaš Krupa. Taj susret počinje u 18.30 sati, a trener bijelo-plavih Nenad Bjelica odlučio se za jedan susret i u posljednjem tjednu uoči prvenstvene premijere protiv Gorice. Ta utakmica odigrat će se u srijedu protiv novog mađarskog prvoligaša Keckemeta.

HIROŠ SE OZLIJEDIO

U samom finišu priprema bijelo-plavih u Sv. Martinu dogodila se još jedna lakša ozljeda. U susretu protiv Universitatee bol u mišiću osjetio je Amer Hiroš. Riječ je manjoj rupturi, a pretpostavlja se kako će ga ona iz treninga udaljiti desetak dana.

Možda ste propustili...

DENIS KRSTANOVIĆ, TRENER BSK-A

Šibenik se nije javio, ne nude stimulaciju

TRETMAN, TRENING, PONOVNO TRETMAN…

Mitrović razveselio Srbe

Najčitanije iz rubrike