Osijek
PRVI LJETNI SAJAM ANTIKVITETA

Šetnja, druženje i kupnja uza zvuke puhaćih instrumenata
Objavljeno 30. lipnja, 2022.

Došlo je vrijeme i za prvi ovogodišnji ljetni Sajam antikviteta. Od prošlog lipnja, dakle sada već godinu dana, Sajam antikviteta održava se u Parku kralja Držislava, kod popularne Školjke. Termin je, podsjetit će Alen Vukašinović, direktor Osječkog sajma, tvrtke koja u suorganizaciji s Turističkom zajednicom grada Osijeka stoji iza Sajma antikviteta, dobro poznat, svake prve subote u mjesecu. Ni prva srpanjska subota neće biti iznimka.

- I ovaj put naši su izložbeni kapaciteti, a riječ je o 140 izlagača, popunjeni, tako da postoji i lista čekanja. Zadovoljstvo izlagača još je veće zahvaljujući odluci Grada Osijeka zbog koje je najam izložbenih štandova po popularnoj cijeni. Šarolika ponuda je, pak, ono što izaziva zadovoljstvo kod naših posjetitelja - kaže Vukašinović.

Posebnu draž manifestaciji - koju su Osječani od njezinih početka, davne 2005., odmah prigrlili, a u međuvremenu i počeli dijeliti sa sve više gostiju grada (naročito zna biti zanimljivo kad se ovdje nađu turisti s kruzera) - daju susreti s prijateljima, šetnja, ali, naravno, i obilazak raznih štandova, na kojima se nerijetko nešto kupi. Načelo "kupi-prodaj" možda i jest u drugom planu, ali je sastavni dio svakog sajma.

Subota će, međutim, ponuditi i nešto novo; u organizaciji Osječkog puhačkog orkestra i TZ-a Osijeka održat će se zajednički koncert osječkih puhača i njihovih prijatelja, ​Puhačkog orkestra grada Koprivnice, pod nazivom “Kad Podravci krenu nizvodno”. Koncert će biti, najavljuju organizatori, vrlo dinamičan zbog iznenađenja koje su pripremili za sve one koji ih u subotu dođu poslušati. Orkestrima će dirigirati njihovi dirigenti Dino Jakšić i Domagoj Pećar, a, po običaju, orkestri će zajednički odsvirati himne dvaju gradova, “Moj Osijek” i “Koprivnici”. D.Kuštro

Više od 20 članova


Osječki puhački orkestar jedini je svoje vrste u gradu Osijeku i najmlađi u Hrvatskoj, osnovan prije nepune tri godine. “U posljednje tri godine orkestar je iskusio nastupe različitog kalibra nastupajući u tramvajskoh prikolici u povodu Ferivi polumaratona, ali i uljepšavajući dodjelu najprestižnije hrvatske glazbene nagrade, Porina”, kaže Domagoj Pećar, predsjednik Osječkog puhačkog orkestra. Počeli su sa sedam, a sada imaju više od 20 članova, što daje naslutiti da ova glazbena priča u nastajanju postaje sve važniji dio kulturne scene grada.

Možda ste propustili...

GRAD NASTAVLJA ULAGATI U SPORTSKU INFRASTRUKTURU

Na Olimpiji sagrađena nova tribina i postavljene sjedalice

PTF: OKRUGLI STOL ŽITARICE BEZ GLUTENA

Mnogi ne znaju da boluju od celijakije

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

Najčitanije iz rubrike