Regija
ZALJUBLJENICA U ŽIVOTINJE ŽELI POMOĆI SUGRAĐANIMA

Martina je spremna brinuti se o kućnim ljubimcima dok im vlasnici borave na ljetovanju
Objavljeno 1. srpnja, 2022.
VINKOVCI - O Martini Marjanović, zaljubljenici u životinje koja u dvorištu svoje kuće u Vinkovcima ima pravi mali zoološki vrt, pisao je Glas Slavonije prije tri godine. Martinu smo tada predstavili kao djevojku koja od malih nogu prijateljuje sa životinjama i tada se brinula o dva psa, dvije ovce, prasetu, papigi, mački, dva zeca i dvije patke, i svi su živjeli u slozi kakva nije ni među nekim ljudima. Ovaj put imamo novi povod jer, shvativši s kakvim se problemima suočavaju vlasnici pasa ili mačaka kada odlaze na ljetovanje, a nemaju svoje ljubimce komu ostaviti, što je i sama nekada doživljavala, Martina je odlučila pomoći i svoje dvorište ustupiti ljubimcima čiji su vlasnici na ljetovanju, a nisu ih mogli povesti s sobom.

Bilo joj je mučno gledati napuštene pse i mačke kako lutaju očekujući da će ponovno susresti svoj vlasnike...



- U početku sam čuvala četveronožne ljubimce svoj najbližih prijatelja i obitelji, ali sam pomislila - zašto ne pomoći i ostalima koji ne znaju kamo s ljubimcima u vrijeme odmora. Imam dovoljno vremena i prostora te volje da pomognem. Mislim da me svi znaju po tome što sam uvijek okružena psima i po mojoj ljubavi prema životinjama općenito - kaže Martina, po struci veterinarska tehničarka, a inače se bavi i dresurom pasa. Naša mlada sugrađanka, koju svi Vinkovčani prepoznaju po zanimljivim tetovažama i tome što je uvijek u društvu nekog od pasa, dodaje kako u vrijeme godišnjih odmora nudi pomoć čuvanja i obećava potpunu posvećenost svakoj životinji koja se nađe u njezinu domu.

- Najviše od svega drago mi je što ljudi imaju toliko povjerenja da mi prepuste svoje voljene ljubimce na čuvanje, ipak je to velika ljubav i još veća odgovornost. Psi koji ostanu na čuvanju nisu nikada sami i bude im baš zabavno. Moje životinje naučene su na društvo i drugih pasa, pa im je radost tko god novi dođe na čuvanje ili dresuru i brzo se sprijatelje - kaže Martina Marjanović, dodajući kako će ljubimci koji se nađu kod nje na čuvanju imati priliku upoznati njezino veselo društvo - mopsa Krešu, Cane Corsa Safira, ovčicu Martu, vijetnamsko prase Pumbu i papigu Kiću.



Psi koji su naviknuli na boravak u kući ili stanu, napominje, također mogu ostati kod nje, gdje će imati društvo drugih pasa, igru i slobodu kretanja. Jedini uvjet da Martina čuva nečijeg ljubimca jest da je cijepljen protiv zaraznih bolesti i zaštićen od parazita, kako ne bi jedni drugima ugrozili zdravlje. Sve ostalo je, kaže, njezina briga.

Miroslav Flego
Martina se trudi maksimalno uljepšati boravak i u kontaktu je s vlasnicima kako bi znali da je sve u redu

Možda ste propustili...

OŠ VLADIMIRA NAZORA U ERASMUS+ PROJEKTU

Vinkovački osnovci ugostili španjolske vršnjake

VERONIKA I ZLATKO POLA STOLJEĆA ZAJEDNO

U braku Mrakovih razgovor i dogovor nikad nisu zamrli

Najčitanije iz rubrike