TvObzor
ISTRAŽIVANJE OSOBNOG PUTA EVAN RACHEL WOOD

Premijera dokumentarnog filma “Feniks iz pepela” na HBO kanalu
Objavljeno 1. srpnja, 2022.

Prvi dio dokumentarnog filma “Feniks iz pepela” (“Phoenix Rising”), koji istražuje osobni put Evan Rachel Wood od preživljavanja obiteljskog nasilja do oblikovanja promjene politike za zaštitu prava drugih preživjelih, u četvrtak, 7. srpnja u 21.30 bit će premijerno prikazan na HBO kanalu.



HBO-ov dokumentarni film u dva dijela prati američku glumicu i aktivisticu Evan Rachel Wood dok prihvaća svoje iskustvo s obiteljskim nasiljem kako bi tražila pravdu, zaliječila generacijske rane i ponovno prisvojila svoju priču. Gotovo desetljeće nakon što je pobjegla iz opasne veze Wood je koautorica takozvanog Feniksova zakona, koji produžuje zastaru za slučajeve obiteljskog nasilja u Kaliforniji, za čije donošenje uspješno lobira. Ona se hrabro koristi vlastitim iskustvom kako bi problem učinila još vidljivijim u znak solidarnosti s preživjelima.

Svjetsku festivalsku premijeru “Feniks iz pepela” doživio je na ovogodišnjem izdanju Sundance Film Festivala, nakon čega je privukao pozornost i zbog toga što je Wood u njemu otkrila kako je praktički bila silovana ispred kamere. Radi se o snimanju videospota 2007. godine za pjesmu “Heart-Shaped Glasses (When the Heart Guides the Hand)” njezina tadašnjeg partnera Marilyna Mansona, kad je ona imala 19 godina, a navodi kako je na setu na silu dobila absint, pa je jedva bila pri svijesti kad se Manson umjesto simulacije seksa za spot upustio u pravi odnos s njom. Manson je negirao optužbe.

Dokumentarni film redateljice Amy Berg u prvom se dijelu “Nemoj pasti” (“Don’t Fall”) fokusira na djetinjstvo, mladost i ljubavnu vezu Evan Rachel Wood, u drugom, naslovljenom “Ustani” (“Stand Up”), čija je premijera na HBO kanalu 14. srpnja, na načine na koje se nosila i suočila s traumom. D.M.
Možda ste propustili...

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata

PRIKAZIVANJE HVALJENE HRT-OVE SERIJE OČEKUJE SE NA JESEN

Počelo snimanje druge sezone “Dnevnika velikog Perice”

SATIRIČNA KOMEDIJA “IZA KULISA”

Jedinstven prikaz pandemije putem umjetnosti

Najčitanije iz rubrike