TvObzor
SNJEŽANA I GORAN TRIBUSON PRIPREMILI NOVU POSLASTICU

Počelo snimanje HRT-ove humoristične serije “Oblak u službi zakona”
Objavljeno 1. srpnja, 2022.

Hrvatska radiotelevizija (HRT) nedavno je, na lokaciji u Freudovoj ulici u Sigetu, a u suradnji i izvršnoj produkciji zagrebačkog Interfilma, počela snimanje svoje nove humoristične serije “Oblak u službi zakona”.



Naime, nakon uspješnice “Odmori se, zaslužio si” scenaristi Snježana i Goran Tribuson pripremili su nam već i novu poslasticu, obiteljsku humorističnu seriju - “Oblak u službi zakona”, čiju režiju potpisuju Snježana Tribuson i Dražen Žarković, a izvršni producent je Ivan Maloča (Interfilm). Spoj je to obiteljske serije s laganim krimizapletom, jer Nikola (Ozren Grabarić), glava obitelji Oblak, policijski je narednik, idealist i poštenjačina koji vjeruje u ljudske vrijednosti te ih nerijetko prepoznaje i tamo gdje ih zapravo nema.

- Ono što, recimo, možete pročitati u crnoj kronici. Nikola nije nikakav inspektor, nije nikakva velika faca, već običan policajac - napominje Snježana Tribuson.

Za razliku od Nikole, drugi članovi obitelji Oblak daleko su realističniji i skloniji postupcima koji su, iako benigni, na rubu zakonitosti. Nikolina žena Jagoda (Dijana Vidušin) ne može pronaći posao, a kako bi pridonijela ionako malom kućnom budžetu, često radi na crno. Kreativna, znatiželjna i pomalo samozatajna, posvećena je Nikoli i djeci te je potpuna suprotnost susjedi, mesarici Greti (Ksenija Marinković). Dva njihova sina, adolescenti Bruno (Toma Medvešek) i Ratko (Borna Fadljević), izvor su mnogih problema. Mlađi, Ratko, intelektualno je nadmoćan svima u kući, a za starijeg se Brunu, koji nikako da završi školu, to nipošto ne bi moglo reći. Većinu vremena Bruno provodi u lokalnoj birtiji kod Suvog (Zoran Čubrilo) i Ludviga (Goran Navojec), koji se, iako stariji, ne razlikuju previše od njega.

Različiti karakteri i sklonosti članova obitelji Oblak izvor su niza smiješnih situacija i zapleta, a u svakoj epizodi Nikola rješava i jedan kriminalistički slučaj - provalu u kiosk, krađu automobila, provalu u kvartovski dječji vrtić, sitne prijevare... No, iako je u poslu uspješan, inteligentniji i bolji policajac od svog partnera Požgaja (Igor Mešin), koji ima široku lepezu interesa, pa se rijetko stigne posvetiti policijskim zadaćama, kao i od šefa Bože (Željko Koenigsknecht), nikako da napreduje u policijskoj hijerarhiji.

- “Oblak u službi zakona” je za naše prilike unikatan spoj obiteljske serije s light krimislučajevima. Dakle, nema krvoprolića, zapleti su lagani - kaže redatelj Dražen Žarković.

Glumačku postavu čine Ozren Grabarić, Dijana Vidušin, Toma Medvešek, Borna Fadljević, Goran Navojec, Zoran Čubrilo, Željko Koenigsknecht, Igor Mešin, Ksenija Marinković i drugi. Seriju “Oblak u službi zakona”, koja će se sastojati od ukupno 14 epizoda, na malim ekranima možemo očekivati u jesen ove godine. D. Miklić
Glumačku postavu čine Ozren Grabarić, Dijana Vidušin, Borna Fadljević, Goran Navojec, Igor Mešin, Ksenija Marinković...

Možda ste propustili...

U TREĆOJ EMISIJI POPULARNOG SHOWA

“Zvijezde pjevaju” šansone i pop

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata

Najčitanije iz rubrike