Sport
STIŽE OSIJEKOVA MILENIJSKA GENERACIJA

Mladići ozbiljno zaprijetili staroj gardi, gladni su i željni borbe
Objavljeno 30. lipnja, 2022.
Mladi igrači u Sv. Martinu ne služe samo za ukras, već se vrlo ozbiljno nameću

Trener bijelo-plavih Nenad Bjelica na početku je priprema za novu sezonu između ostalog istaknuo kako će u novoj sezoni krenuti u lagano pomlađivanje momčadi. Osijek je u prošlom prvenstvu imao uvjerljivo najstariji igrački kadar u HNL-u s prosjekom godina - 27.



Stoga je Bjelica na pripreme u Sv. Martin poveo petoricu igrača s ugovorima (ne računajući vratare, nap. a.) koji su rođeni u novom mileniju. Ono što je najvažnije, Adrian Leon Barišić, Dion Drena Beljo, Nikola Janjić, Ivan Cvijanović i Ognjen Bakić nisu na pripreme povedeni "za nagradu", već bi neki od njih mogli imati važne uloge u izazovima nove natjecateljske sezone.

- Vrlo sam zadovoljan kako su podnijeli pripreme i radili na njima. Neću nikoga posebno izdvojiti, ali u njima bismo mogli dobiti novu snagu - rekao je Bjelica.

"Milenijci" su pokazali kako se na njih mora obratiti dužna pozornost. Uostalom, svi su mladi reprezentativci, a Nikola Janjić je, primjerice, već upisao nastup i za A-selekciju Crne Gore.

Dion Drena Beljo 1. ožujka 2003.


Napadač koji je najvrjedniji u Bjeličinoj kolekciji mladih igračkih dragulja. Iza njega je odlična sezona koju je proveo na posudbi u Istri 1961 gdje je zabio 15 prvenstvenih pogodaka. Talent za kojim sad već vlada prava jagma na tržištu, ali on je čvrsto na zemlji i želio bi se dokazati u bijelo-plavim dresu. Bjelica mu je namijenio ulogu prvog napadača, a čak je najavio kako mu je spreman podrediti i način igre. Beljo je drukčija "špica" od svih ostalih koje Osijek ima na raspolaganju, pa doista nestrpljivo čekamo vidjeti kako će izgledati kao vođa osječkog napada. No još uvijek nije posve izvjesno kako će ostati među bijelo-plavima.

Adrian Leon Barišić19. srpnja 2001.


Najstariji u mladoj garnituri, ali s obzirom na to da igra na poziciji centralnog braniča, to mu je prednost. Prošle sezone bio je na posudbi u talijanskom drugoligašu Frosinoneu, koji je i dalje zainteresiran za njega. Ima kvalitete za pojačati konkurenciju u zadnjoj liniji, ali ni za njega se ne može sa sigurnošću tvrditi kako će ostati u Gradskom vrtu s obzirom na zanimanje stranih klubova.

Ivan Cvijanović 9. listopada 2003.


Najmlađi prvotimac koji pokriva poziciju centralnog i lijevog braniča. Igrao je za Osijek II, debitirao za prvu momčad u posljednjem prošlosezonskom kolu u Velikoj Gorici. On će sljedeću sezonu gotovo sigurno provesti negdje na posudbi u prvoligaškoj momčadi.

Nikola Janjić 14. srpnja 2002.


Mladi Crnogorac član Osijeka postao je zimus, a momčadi se priključio ovog ljeta. Kao ljevak igra na desnom krilu, a uspješno može zatvoriti poziciju lijevog braniča. Nismo ga imali prilike puno gledati na djelu, ali činjenica da je već zaigrao za A-reprezentaciju Crne Gore daje naslutiti kako se radi o pravom potencijalu.

Ognjen Bakić 6. siječnja 2003.


Još jedan Crnogorac. Po vokaciji vezni igrač koji je u Gradski vrt došao zimus iz redova ljubljanske Olimpije. Proljeće je odigrao za Osijek II i nije ostavio nekakav poseban dojam.

Međutim, tijekom priprema u Sv. Martinu slika o njemu promijenila se za 180 stupnjeva. Usuđujemo se reći kako je on najugodnije iznenađenje. Ima sve odlike pravog veznjaka. Sposoban je promijeniti ritam, preuzeti odgovornost organizacije igre, a dovoljno drzak da se upusti i u solo-akcije. Jedna od osobina mu je i kvalitetan udarac. Iznimno zanimljiv igrač na kojeg svakako treba obratiti pozornost.

Nema dvojbe kako Osijek u svom rosteru ima vrlo uzbudljive mlade lavove, pa se nadamo kako će nam Nenad Bjelica omogućiti da bar neke od njih vidimo i u pravoj akciji kada krenu natjecateljske utakmice.

Dalibor Keler
ZEBECU ĆE BITI PONUĐEN UGOVOR
Kolonija “milenijaca” u redovima bijelo-plavih trebala bi se povećati jer je na pripremama u Sv. Martinu na probi Luka Zebec koji je rođen u godini koja je označila prijelaz iz 20. u 21. stoljeće. Uspio je uvjeriti Bjelicu u svoj potencijal pa je “šef” prelomio te će Zebecu po povratku u Osijek biti ponuđen profesionalni ugovor. Ako ga potpiše, on u novoj sezoni, vjerojatno, neće participirati u udarnoj momčadi, već će igrački razvoj nastaviti na posudbi u nekoj od drugoligaških momčadi.

Možda ste propustili...

MŽNL OSIJEK - VINKOVCI

Vardarac u stotoj do sva tri boda

FESTIVAL PLIVANJA U ZAGREBU

Josić kući donijela komplet medalja

Najčitanije iz rubrike