Crna kronika
ZAUSTAVILI GA U OSIJEKU

Đakovčanin vozio auto s 2,08 promila
Objavljeno 30. lipnja, 2022.
​Šest pijanih vozača zaustavila je policija u Osječko-baranjskoj županiji u utorak, ali i u noći s utorka na srijedu. Pijana su bila tri vozača automobila, dva biciklista i vozača mopeda. Najviša koncentracija alkohola evidentirana je oko 21.50 u Srijemskoj ulici u Osijeku, kada su policajci zaustavili automobil kojim je upravljao 37-godišnjak iz Đakova. Alkotestiranjem mu je utvrđena koncentracija od 2,08 promila alkohola u krvi te je promptno smješten u posebnu policijsku prostoriju na noćno triježnjenje. Za taj prekršaj predviđena je novčana kazna od maksimalno 20.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B-kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest negativnih prekršajnih bodova.

Oko 1.40 u Đakovu zaustavljen je automobil kojim je upravljao 26-godišnjak iz Ivankova, koji je u krvi imao 1,63 promila alkohola. I on je odveden u policijsku postaju dok se ne otrijezni te može očekivati identičnu kaznu kao Đakovčanin koji je zaustavljen u Osijeku. Kolika će biti kazna, ovisit će o odluci nadležnog prekršajnog suda. U isto vrijeme na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći dvije su osobe zadobile lake ozlijede, a u četiri nesreće nastala je materijalna šteta.

Pijani vozač isključen je iz prometa u srijedu i u Požeško-slavonskoj županiji. Naime, oko 1.20 između mjesta Prekopakra i Novi Majur zaustavljen je automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 1,93 promila upravljao 52-godišnjak, i to iako mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom B-kategorije i premda mu je vozačka dozvola ukinuta i oduzeta zbog negativnih bodova. Vozač je odveden na triježnjenje, a kada je djelovanje alkohola popustilo, priveden je na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru. Protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a također mu je privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao. S.Lacić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike