Regija
SUFINANCIRA MINISTARSTVO REGIONALNOG RAZVOJA I FONDOVA EU-A

Za tržnicu 4 nepovratna milijuna
Objavljeno 29. lipnja, 2022.
ORAHOVICA



Gradonačelnik Saša Rister potpisao je ugovor o financiranju za projekt izgradnje Gradske tržnice Orahovica, dobiven natječajem Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU-a na temelju javnog poziva za iskaz interesa za financiranje projekata prema Programu podrške gospodarskoj revitalizaciji Slavonije, Baranje i Srijema.



- Realizacijom ovog projekta u Orahovici će biti izgrađena nova natkrivena gradska tržnica sa 477,70 m² korisne površine s WC-om za kupce i integriranom sunčanom elektranom na krovu zgrade za potrebe tržnice. Izgradit ćemo i interni kolni prilaz s 19 parkirnih mjesta te nabaviti opremu i urediti zatvoreni prodajni prostor korisne površine 418,50 m². Ukupna vrijednost projekta je 5,6 milijuna kuna, na temelju ugovora dobivena su nepovratna četiri milijuna kuna – kaže gradonačelnik Rister te dodaje kako su takvi projekti od iznimne važnosti za poboljšanje kvalitete života građana i poduzetnika.



- Iznimno sam ponosan na ovakve projekte jer to su oni projekti kojima se ulaže u ljude, što je najvažnije, jer cilj nam je ostaviti ljude na ovim prostorima i omogućiti im da normalno žive – zaključio je Rister. V.G.
Možda ste propustili...

ZASELAK KOJI NI GOOGLE “NE PREPOZNAJE”

Zvjerinjak makadamom na glasovanje do Svetoblažja

PRIGODOM OBILJEŽAVANJA DANA OPĆINE BIZOVAC

U OŠ radionica “Igranje poezije”

Najčitanije iz rubrike