Mozaik
GLAZBENA POSLASTICA 12. SRPNJA

Kanadska glazbena diva, pijanistica i jazz-pjevačica Diana Krall u Zagrebu
Objavljeno 30. lipnja, 2022.
Kanadska glazbena diva, pijanistica i jazz-pjevačica Diana Krall nastupit će u Zagrebu 12. srpnja u sklopu svjetske turneje, čak 13 godina nakon svog posljednjeg koncerta u Zagrebu, zbog čega organizatori očekuju pravu glazbenu poslasticu u dvorani Lisinski. Diana Krall jedna je od najvažnijih suvremenih jazz-glazbenica, a glazbu je zavoljela odmalena. Odrastala je svirajući piano, pjevajući u crkvenom zboru, a obožavala je pjevati uz glazbu s ploča koju je slušao njezin otac. S 15 godina počela je profesionalno svirati piano. Prvi album Stepping Out izdala je 1993. i od tada niže uspjehe. S više od 15 milijuna prodanih albuma diljem svijeta, zlatnim i platinastim izdanjima, s osvojenim Grammyjima i Juno nagradama, Diana Krall je i najprodavanija jazz-izvođačica u posljednjih trideset godina, s čak osam albuma na Billboard Jazz Albums listi.

Iako je Diana Krall u Hrvatskoj nastupila već nekoliko puta, svoj posljednji zagrebački koncert održala je 2009. godine. Zato je ovo idealna prilika pogledati ovu zvijezdu uživo u dvorani kakva joj i priliči, a to je dvorana Vatroslav Lisinski, stoji u priopćenju organizatora.

"Veseli me ponovo doći u Zagreb. Nadam se da ću ovaj put imati i malo više vremena da ga bolje upoznam jer je Hrvatska doista prelijepa zemlja. Veseli nas nastup u jednoj takvoj kultnoj koncertnoj dvorani kao što je Lisinski i nadamo se da će i publika uživati u onome što ćemo im pružiti", izjavila je Diana uoči zagrebačkog koncerta.

Kao jedna od najznačajnijih predstavnica žanra Diana je nastupala s brojnim eminentnim glazbenim imenima kao što su Paul McCartney, Tony Bennett, Ray Charles. Spoj između Diane Krall i njezina benda svrstava se među najbolje live izvedbe ovoga žanra koje krase fantastična energija, virtuoznost i emocije.

H
Album This Dream of You objavljen je 2020.
Njezin posljednji album This Dream of You objavljen je 2020., a nazvan je po njezinoj izvedbi pjesme Boba Dylana s njegova albuma Together Through Life iz 2009. godine. Desetak pjesama s albuma odabrano je iz više od 30 neiskorištenih snimaka koje je Krall napravila sa svojim dugogodišnjim producentom Tommyjem LiPumom prije njegove smrti 2017. godine. Dianu Krall u Zagreb dovodi regionalni nezavisni promotor Avalon u suradnji s agencijom 3PM.

Možda ste propustili...

JUBILARNO PRVENSTVO HRVATSKE U MJEŠOVITIM KVIZ PAROVIMA

Lovce iz “Potjere” pobijedio mladi par

U NEDJELJU 14. TRAVNJA POČINJE 20. ZAGREBDOX

Pobjednici Sundancea, Berlinalea, SSF-a...

Najčitanije iz rubrike