Regija
ODRŽAN MEMORIJAL “DARKO STRUGAČEVAC”

Branitelji su odali počast svom poginulom suborcu
Objavljeno 28. lipnja, 2022.
BOCANJEVCI - U sklopu Dana neovisnosti Republike Hrvatske udruga HVIDR-a Belišće organizirala je Memorijal "Darko Strugačevac" u spomen na Darka Strugačevca, hrvatskog branitelja i dragovoljca Domovinskog rata, koji je poginuo u VRO-u Akcija Baranja 3. travnja 1992. spašavajući svoja dva teško ranjena suborca.

Nazočne je ispred spomen-biste Darka Strugačevca u Bocanjevcima u ime organizatora Memorijala pozdravio Pavo Milekić, predsjednik HVIDR-e Belišće, koji je upozorio na značenje i doprinos hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu i istaknuo kako se ime Darka Strugačevca kao i imena svih poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja nikada ne smije zaboraviti. Svečanost je u nazočnosti Darkove majke Marije i obitelji Strugačevac nastavljena polaganjem vijenca, paljenjem svijeća te prigodnom molitvom koju je predvodio vlč. Luka Ćosić, župni vikar valpovačke Župe Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije. Uz obitelji i rodbinu, počast Darku Strugačevcu odali su i predstavnici braniteljskih udruga Valpovštine, Miholjštine i Osječko-baranjske županije te predstavnici grada Belišća i mještani Bocanjevaca.

Memorijal se nastavio na odmorištu Drava Bistrinci sportsko-rekreativnim aktivnostima i druženjem sudionika, koje je službeno otvorila sestra poginulog Darka, Pavica Strugačevac. L.A.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike