Regija
ŽELE UBLAŽITI PROBLEM NEKRETANJA DJECE

Sportske aktivnosti za osnovce u četiri škole
Objavljeno 28. lipnja, 2022.
SLATINA - Besplatan ljetni sportski program pod nazivom Sportski praznici ove godine u Hrvatskoj 168 voditelja provodi u 84 škole. Projekt se provodi uz punu podršku Ministarstva turizma i sporta u suradnji sa županijskim školskim sportskim savezima.

Riječ je o projektu uvedenom 2021. godine, kad je zbog pandemije koronavirusa bila otežana i onemogućena mogućnost bavljenja sportom i rekreacijom. To je bilo osobito nepovoljno za djecu, pa je Hrvatski školski sportski savez s kineziolozima osmislio programa za provođenju tih aktivnosti.

- Sportskim praznicima želimo ukazati na problem nekretanja djece, ali i ponuditi rješenje. Program je lani pokrenut kao pilot-projekt i pokazao se iznimno uspješnim jer je na 70 lokacija diljem RH vježbalo više od 11.000 učenika. Ove godine očekujemo još veći interes i cilj nam je uključiti još više djece na 84 lokacije. Vrlo je važno naglasiti da ovim programom nastojimo povezati nekoliko komponenti kojima bismo ponudili ugodu djeci, a to su vježbanje, kretanje, boravak na otvorenom, zdravu prehranu i nešto što osobno smatram vrlo važnim, a to je socijalizacija - kaže glavni tajnik HŠSS-a, dr. sc. Ivan Dujić.

Ove godine Sportski praznici provodit će se u četiri jednotjedna turnusa od 27. lipnja do 22. srpnja na četiri destinacije u Virovitičko-podravskoj županiji: u Osnovnoj školi Petra Preradovića u Pitomači (voditelj je Danijel Bijuk), u Osnovnoj školi Ivane Brlić-Mažuranić u Virovitici (voditelj je Ivan Vrbančić), u Osnovnoj školi Eugena Kumičića u Slatini (voditeljica je Mirta Drokan) te u Osnovnoj školi Ivane Brlić-Mažuranić u Orahovici (voditelj je Hrvoje Kraljik).

U sve četiri škole u prva dva turnusa grupe će biti od 40 učenika, dok će u druga dva turnusa grupe u Virovitici imati po 20, a u Pitomači, Slatini i Orahovici po 40 učenika. Sadržaj programa namijenjen je učenicima osnovnih škola od 1. do 8. razreda. P.Ž.
84

lokacije su u Hrvatskoj na kojima se očekuje da će vježbati više od 11 tisuća osnovaca

Možda ste propustili...

VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA

Više beba i brakova

RIBLJI PAPRIKAŠ U PUNITOVCIMA KUHALO ČETRDESET EKIPA

Beketinčani pobjednici 9. Fišijade

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U JURJEVCU PUNITOVAČKOM NEOBIČAN MATIČNI URED NA OTVORENOM

Marija i Bojan "da" izrekli na ribnjaku

2

BEZ NATAPANJA POLJA NEMA POLJOPRIVREDE

Uz navodnjavanje su prinosi 300 posto veći

3

NA MISNIM SLAVLJIMA U ŽUPI LADISLAVA KRALJA PUNITOVCI

Dirljiv oproštaj od župnika Pardona